a nawet ostrożeń warzywny
[2016] Wpadły mi w oko...
Re: [2016] Wpadły mi w oko...
Stawki koło leśniczówki w Czerwieńczycach objęły w posiadanie pliszki górskie:

W lesie spotkałem m.in. rudziki:

wierzbownica kosmata:

dzwonek okrągłolistny (?)

pokrzywa zwyczajna (?)

muchołówka białoszyja:

Oprócz tego: kruk, pustułki, dymówki, oknówki, wróble domowe, mazurki, kwiczołów >50, paszkot, sroki, grzywacze, sierpówki, g. miejskie, pliszka siwa, dzięcioły duże, modraszka, bogatki, kowaliki, drące się sójki, zięby i trznadle.
wierzbownica kosmata:
dzwonek okrągłolistny (?)
pokrzywa zwyczajna (?)
muchołówka białoszyja:
Oprócz tego: kruk, pustułki, dymówki, oknówki, wróble domowe, mazurki, kwiczołów >50, paszkot, sroki, grzywacze, sierpówki, g. miejskie, pliszka siwa, dzięcioły duże, modraszka, bogatki, kowaliki, drące się sójki, zięby i trznadle.
3 IX 2016 - Park Strachowicki
Psiak mieszka w dobrze utrzymanym domu (przynajmniej tak się prezentował), więc jest może jakaś nadzieja na skuteczną interwencję.
Jakiś czas temu "odkryliśmy" położony tuż przy lotnisku wrocławskim Park Strachowicki. Głośne kowaliki, bogatki, dzięcioły duże, zięby oraz ~40 krzyżówek na niewielkim stawku może nijak porównywać do Mietkowa, ale zawsze to coś.

Jakiś czas temu "odkryliśmy" położony tuż przy lotnisku wrocławskim Park Strachowicki. Głośne kowaliki, bogatki, dzięcioły duże, zięby oraz ~40 krzyżówek na niewielkim stawku może nijak porównywać do Mietkowa, ale zawsze to coś.
- lubonianka
Jak dla mnie Twój wypad w góry, Apollo, bardzo udany, bo widzę kolorowe kwiatki i już robię z nich... bukiet
wianek może nie, bo ten ostrożeń raczej nie jest przyjemny w dotyku
Dopiero niedawno widziałam pliszkę górską, więc zdjęcie z trzema pliszkami podziw, ale bohaterem wyjazdu niewątpliwie jest rudzik
Ten jego błysk w oku, pozy- prawdziwy model!
Zapachu igliwia i innych aromatów, niestety nie widać, więc wierzę, że nałapałeś dla siebie na zapas.
A krzyżówki- widzę dyrygenta nad wodą i w wodzie, narciarza, baletnicę, motorówkę, damę z wachlarzem i samoloty startujące, lądujące, kołujące. Oj te krzyżówki napatrzyły się na pobliskie samoloty i teraz robią im niezłą konkurencję
Zapachu igliwia i innych aromatów, niestety nie widać, więc wierzę, że nałapałeś dla siebie na zapas.
A krzyżówki- widzę dyrygenta nad wodą i w wodzie, narciarza, baletnicę, motorówkę, damę z wachlarzem i samoloty startujące, lądujące, kołujące. Oj te krzyżówki napatrzyły się na pobliskie samoloty i teraz robią im niezłą konkurencję