Jak zwykle Alicjo ciekawe zdjęcia, podziwiam Cię i podziwiam
Park Skaryszewski im. I.J.Paderewskiego w Warszawie
Moderator: Lamika
Re: Park Skaryszewski im. I.J.Paderewskiego w Warszawie
Alicjo
bocian czarny, wilga i wiewiórki i nie tylko....wszystko Ci pozuje
chyba Cię mieszkańcy Parku bardzo lubią 
Odwiedziłam gniazdo wilgi i to, co zobaczyłam o mało nie przyprawiło mnie o zawał serca

Nie miał maluszek szczęścia
możliwe, że siedział na brzegu gniazdka, gdy zepchnął go podmuch huraganowego wiatru a spadając, zaczepił się pazurkiem o gniazdko
Ani w gniazdku, ani obok, nie widziałam żadnego ruchu. Mam jednak nadzieję, że drugi maluch przeżył.
Wracając widziałam sporo ptaków z tegorocznych lęgów. Do udanych, swoje lęgi mogą zaliczyć: zięby, kwiczoły, kosy, sikorki ...

W takiej scenerii lepiej się śpi

CDN

Nie miał maluszek szczęścia
Wracając widziałam sporo ptaków z tegorocznych lęgów. Do udanych, swoje lęgi mogą zaliczyć: zięby, kwiczoły, kosy, sikorki ...

W takiej scenerii lepiej się śpi

CDN
Jak patrzę na kaczą rodzinkę, to śmieję się sam do siebie 
Z wilgą mogło być tak jak piszesz, Alicjo. To całkiem możliwe. Smutna historia
Ptaszątko miało krótki żywot

Z wilgą mogło być tak jak piszesz, Alicjo. To całkiem możliwe. Smutna historia
Arkę zbudowali amatorzy, Titanica fachowcy.
Alicjo
Wszyscy mieszkańcy parku sfotografowani przez Ciebie jak zwykle piękni i radośni.Ale widok biednego pisklaka wilgi mnie tak zmroził,że nie mogłam spokojnie patrzeć na pozostałe zdjęcia
Powoli milkną ptasie głosy w parku. To znak, że już jesień zbliża się wielkimi krokami
Od czasu do czasu, z gęstwiny liści wyłoni się jakaś sikorka i zapyta wzrokiem: "może masz dla mnie jakieś ziarenka lub orzeszki"

Za to kowalik, jak zwykle przy stole, czyli na swoim stałym miejscu
mam jednak wrażenie, że stół okupuje nowe pokolenie

Grzywacze też już zaczynają pakować manatki i szykować się do jesiennej wędrówki

Miejsce na stawach powoli zajmują mewy. Ta wybrała sobie ciekawe, kwiatowe otoczenie na odpoczynek

CDN
Od czasu do czasu, z gęstwiny liści wyłoni się jakaś sikorka i zapyta wzrokiem: "może masz dla mnie jakieś ziarenka lub orzeszki"

Za to kowalik, jak zwykle przy stole, czyli na swoim stałym miejscu

Grzywacze też już zaczynają pakować manatki i szykować się do jesiennej wędrówki

Miejsce na stawach powoli zajmują mewy. Ta wybrała sobie ciekawe, kwiatowe otoczenie na odpoczynek

CDN
Kurka wodna nie chciała pozować do zdjęcia. Zajęta była czyszczeniem piórek.

Łyska też chętna na portrecik nie była

Nie widziany dotychczas przeze mnie w parku - gość z nad Wisły, kormoran. Czyżby im tam ciasno było i rybek brakowało

I jeszcze jeden gość
Jego nazwę podam oraz wstawię lepsze zdjęcia dopiero po rozwiązaniu zagadki "Parkowy słoneczny patrol"

Łyska też chętna na portrecik nie była

Nie widziany dotychczas przeze mnie w parku - gość z nad Wisły, kormoran. Czyżby im tam ciasno było i rybek brakowało

I jeszcze jeden gość

Alicjo
kiedyś przyjadę do Warszawy i przejdę się z Tobą po tym Parku, bo sama na pewno nie zauważę tyle ptaków i zwierząt.
Piękne zdjęcia
Piękne zdjęcia