Książka wniosków konstruktywnych czyli jak upieknić forum
Moderator: Lamika
Re: Książka wniosków konstruktywnych czyli jak upieknić foru
Dotyczy działu fotografia.
Jak na razie jest tam poddział "Uchwycone obiektywem". Czy można by gdzieś tam upchnąć "sprzęt" i "technika fotografii"?
Jak na razie jest tam poddział "Uchwycone obiektywem". Czy można by gdzieś tam upchnąć "sprzęt" i "technika fotografii"?
-
Zielone Monstrum
Uważajcie co publikujecie
Przykład. Chyba, że ktoś chce sobie narobić kłopotu - zadrzeć z PAP/EPA, bo to, że SINHAYA ma charakter niekomercyjny nie zwalnia z ustawy o prawach autorskich, prawach pokrewnych i regulaminów wewnętrznych agencji prasowych 
Innymi słowy, na publikacje zdjęć trzeba mieć zawartą umowę (licencję) z agencją prasową. Natomiast na zdjęcia pochodzące z innych źródeł trzeba mieć zezwolenie autora, chyba, że jest na wolnej licencji (creative commons).
Innymi słowy, na publikacje zdjęć trzeba mieć zawartą umowę (licencję) z agencją prasową. Natomiast na zdjęcia pochodzące z innych źródeł trzeba mieć zezwolenie autora, chyba, że jest na wolnej licencji (creative commons).
"Świat bez wariatów byłby nienormalny"
Zielone Monstrum pisze:Uważajcie co publikujecie(...) na publikacje zdjęć trzeba mieć zawartą umowę (licencję) z agencją prasową. Natomiast na zdjęcia pochodzące z innych źródeł trzeba mieć zezwolenie autora, chyba, że jest na wolnej licencji (creative commons).
Ze wszech miar słuszna uwaga !
Birds of a feather flock together.
Nie wiedziałem. Jeżeli nie wolno, to nie 
A czy jest funkcja powiadamiania mailem, że jest nowa odpowiedź w temacie, w którym się napisało post? i gdzie się to włącza?
Życzliwość jest przyjemna.
Władysław Bartoszewski
Władysław Bartoszewski
Mam takie pytanie. Czy można w temacie Nie samym forum człowiek żyje, czasem jeść musi, by kolejne wątki wyświetlały się w kolejności alfabetycznej
Tak jak to było w Avipedii na KC. Łatwiej będzie szukać przepisów 
[s]się sprawdzi
[/s]
Się sprawdziło
Nie mogę ustawić sortowania dla jednego działu, ale pod listą wszystkich tematów są opcje sortowania
Się sprawdziło
Nie mogę ustawić sortowania dla jednego działu, ale pod listą wszystkich tematów są opcje sortowania
Nie bardzo podoba mi się układ - proponowałbym wyłączenie ptaków z fauny, ewentualnie przeniesienie multimediów przyrodniczych i rozdzielenie innych zwierząt od ptaków na dwie kategorie.