Moje wypady w góry
Moderator: Lamika
Re: Moje wypady w góry
Kolejna panorama - tym razem Wielki Staw Polski i widoczne wyżej po lewej Mały Staw Polski i Przedni Staw Polski.
Szczyty widoczne od lewej strony to Świstowa Czuba ((1763 m npm) z widocznym szlakiem prowadzącym do Morskiego Oka), następnie grzbiet Kopy ((1855 m npm) ten nad którym jest mocno rozbudowana chmura), pierwszy wierzchołek Opalonego Wierchu (2105 m npm) - ten ostry trójkąt, następnie drugi wierzchołek Opalonego (taki podłużny z małą ostrą piramidką) (2115 m npm), za nim pod wychylającą się chmurą Marchwiczna Przełęcz (2055 m npm), po której zaczyna się masyw Miedzianego (2233 m npm).
Następna mała panorama
Szczyty widoczne od lewej strony to Świstowa Czuba ((1763 m npm) z widocznym szlakiem prowadzącym do Morskiego Oka), następnie grzbiet Kopy ((1855 m npm) ten nad którym jest mocno rozbudowana chmura), pierwszy wierzchołek Opalonego Wierchu (2105 m npm) - ten ostry trójkąt, następnie drugi wierzchołek Opalonego (taki podłużny z małą ostrą piramidką) (2115 m npm), za nim pod wychylającą się chmurą Marchwiczna Przełęcz (2055 m npm), po której zaczyna się masyw Miedzianego (2233 m npm).
Następna mała panorama
Ostatnio zmieniony 07 paź 2013, 20:39 przez 75ronin, łącznie zmieniany 2 razy.
Ponownie masyw Koziego Wierchu (i ponownie ostrzeżenie :;) przed panoramą
)
Uwaga duża panorama!
Opis zacznę mniej więcej prawie na środku
czyli od masywu Miedzianego (to ten nad którym wychyla się samotny biały obłok (ale to zabrzmiało
), za nim widać Miedziany Kostur (to po prostu zbocze Miedzianego), po nim jest Szpiglasowa Przełęcz (2110 m npm), następnie Szpiglasowy Wierch (2172 m npm), Wyżni Kostur (2083 m npm) i Niżni Kostur (2055 m npm), a za nimi zaczyna się ciąg Kotelnic i szczyty opisane przy zdjęciu zrobionym tuż nad Wielkim Stawem.
Uwaga duża panorama!
Opis zacznę mniej więcej prawie na środku
Ostatnio zmieniony 07 paź 2013, 20:40 przez 75ronin, łącznie zmieniany 1 raz.
Stawek bez nazwy - może by go tak nazwać.... Sinhaya? 
Przeprawa
przez potok łączący Czarny Staw Polski z Wielkim Stawem Polskim
Przeprawa
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Panorama Wielkiego Stawu Polskiego i przyległości
Ostatnio zmieniony 07 paź 2013, 20:41 przez 75ronin, łącznie zmieniany 1 raz.
Ronin, super zdjęcia , pogoda widać dopisywała to wędrówka była wyśmienita 
Świetny reportaż i zdjęcia super. Gratuluję wycieczki!
"Szukam, szukania mi trzeba,
Domu gitarą i piórem,
A góry nade mną jak niebo,
A niebo nade mną jak góry."
(WGB "Sielanka o domu")
Domu gitarą i piórem,
(WGB "Sielanka o domu")
Pogoda była faktycznie ok, chwilami aż zanadto.Kawusia pisze:Ronin, super zdjęcia, pogoda widać dopisywała to wędrówka była wyśmienita
Alicjo, nazwa lepsza od mojej.Alicja pisze:Ronindopiero teraz obejrzałam sobie Twój reportaż na spokojnie - jest znakomity
masz dobry pomysł z nazwaniem bezimiennego stawiku ale ja bym proponowała adekwatnie do wielkości "Oczko Sinhayi" (nie wiem, czy dobrze odmieniłam naszą nazwę)
Jeśli już klimaty poezji śpiewanej to pasuje tu też ta piosenka.Pleszka pisze:Świetny reportaż i zdjęcia super. Gratuluję wycieczki!
Domu gitarą i piórem,
(WGB "Sielanka o domu")
"W górach jest wszystko co kocham
Wszystkie wiersze są w bukach
Zawsze kiedy tam wracam
Biorą mnie klony za wnuka
Zawsze kiedy tam wracam
Siedzę na ławce z księżycem
I szumią brzóz kropidła
Dalekie miasta są niczem
Ja się tam urodziłem w piśmie
Ja wszystko górom zapisałem czarnym
Ja jeden znam tylko Synaj
Na lasce jałowca wsparty
I czerwień kalin jak cyrylica pisze
I na trombitach jesieni głosi bór
Że jedna jest tylko mądrość
Dzieło zdjęte z gór"
(Elżbieta Adamiak "W górach jest wszystko co kocham" wiersz Jerzego Harasymowicza)
A w ogóle to dziękuję bardzo