Co tam panie na ekranie
Re: Co tam panie na ekranie
Właśnie skończyłem oglądać "Oppenheimera". Trzy godziny to długo,ale warto.Bardzo dobry film godzien wielu nagród.
"Chłopi" - pod względem technicznym majstersztyk.Każda klatka ręcznie malowana.Niestety po złożeniu w całość obraz jest tak migoczący,że trudno wytrzymać.Oczy nie wytrzymują.
Bardzo dobry,trzymający w napięciu serial polityczny "Dyplomatka".Pierwszy sezon skończył się bardzo emocjonująco,czekam na sezon drugi.
Jaki ojciec taki syn.Gustaw Holoubek był świetnym aktorem,a jego syn Jan jest świetnym reżyserem.Trzeci sezon serialu "Rojst" trzyma w napięciu od początku do końca.Scenografia to po prostu szał.
Annette Bening i Jodie Foster w filmie "Nyad".Opowieść o przyjażni,marzeniach,ambicjach,samozaparciu,walce z sobą i z żywiołem.Oparty na faktach.Koniecznie trzeba zobaczyć.
Czy pamiętacie serial "Shogun" z Richardem Chamberlainem? Nakręcono nową wersję.Po dwóch odcinkach wydaje się że jest lepszy od poprzednika.
Czy pamiętacie serial "Shogun" z Richardem Chamberlainem? Nakręcono nową wersję.Po dwóch odcinkach wydaje się że jest lepszy od poprzednika.
Gdybyśmy połączyli "Harrego Pottera","Hugo i jego wynalazek" oraz "Tajemniczy ogród" to połączone klimaty dadzą nam polski "Kajtek czarodziej".Polecam na niedzielne popołudnie.
Prawie kończę oglądanie ostatniego sezonu "The Crown". Niestety nie dorównuje poprzednim. Kto wpadł na pomysł jakichś "rozmów z duchami", albo "koronacji" Tony Blaira
To jakaś aberracja
A jeszcze dorzucę koszmarny dźwięk, powtarzający się co jakiś czas w scenach z Bałkanów, dotyczących min przeciwpiechotnych. Ni to śpiew, ni jęk. Dla mnie jak chińska tortura kroplą wody.
Birds of a feather flock together.
Niby zwyczajna rodzina.Żona,dzieci,pies.Piękny dom z ogrodem i basenem.Sielanka.Ale za płotem słychać wrzaski,szczekanie psów,strzały i kominy z których non stop bucha dym i ogień.Auschwitz.Przerażający obraz stosunku rodziny komendanta obozu do rzeczywistości.Takie wyparcie i jednocześnie korzyści z tego płynące w filmie "Strefa interesów".
Bardzo dobrze pamiętamy. A że był świetny, to mocno się waham czy oglądać remake, ale skoro tak zachęcasz, to chyba się skuszę.78 pisze:[...]
BTW, odcinki są już trzy. Kolejny we wtorek i co wtorek.
Wracając do pierwszej ekranizacji - doczytałem gdzieś, że było kilka wersji, w tym kinowa. Serial był mocno "obcięty" z brutalności i seksu, zaś wersja kinowa (z oczywistych względów czasowo krótsza) - wręcz przeciwnie.
Nareszcie przymierzyłem się do "Filipa". Wybiega ponad przeciętność i sztampę drugiej wojny światowej.Warto!