Bielik amerykański Blackwater
Moderator: Lamika
Re: Bielik amerykański Blackwater
Karmienie-troche się zdenerwowałam,że mały nie ruszył sie do karmienia ,ale on twierdzi że jest mały więc zjada mniej a jedzonka wystarczy

Najmniejszy obrał punkt strategiczny koło i pod najwiekszym-czy to dobre miejsce to sie okaże

Ciuciek
Wczoraj kamerka była zastopowana więc nie widziałam co sie stało
Wielka szkoda
Niech sie dalej dobrze chowają dwa pozostałe.Z wiadomości wazna jest ta że nie widzieli tego Złego,który zabił małe w zeszłym roku 
Wydaje mi się, że to pisklę było słabe długo się kluło- wykluł się aż 48h po pokazaniu dziurki, w dodatku stratę do najstarszego miał podobno największą w historii tego gniazda.. dwie wersje:
a) wyeliminował go któryś z rodziców- uznał, że pisklę jest za słabe..
b) przegrał walkę z rodzeństwem..
no cóż.. najstarsze pisklę ma już dwa tygodnie
a) wyeliminował go któryś z rodziców- uznał, że pisklę jest za słabe..
b) przegrał walkę z rodzeństwem..
no cóż.. najstarsze pisklę ma już dwa tygodnie
Może bardzo brzydko myślę o tej rodzince,ale po prostu nie był karmiony
Był bardzo żywotny.Na filmikach widać,że upominał się o jedzenie ale był pomijany.Został zagłodzony i zjedzony

Nie ma żadnych dowodów na to, że został zjedzony
nie przesadzajmy.
Natura rządzi się swoimi prawami
Natura rządzi się swoimi prawami
Trafiłem na karmienie..

Zauważyłem agresję piskląt wobec siebie przy posiłkach, może to ona była przyczyną śmierci najmłodszego?
Ta fotka jest na chwilę po tym jak jeden drugiemu wymierzył solidnego "kuksańca" ...

Zauważyłem agresję piskląt wobec siebie przy posiłkach, może to ona była przyczyną śmierci najmłodszego?
Ta fotka jest na chwilę po tym jak jeden drugiemu wymierzył solidnego "kuksańca" ...

Karmienie, martwi mnie postawa jednego malucha, nie próbował pobrać pokarmu, ciągle leżał... a w gniazdku nie ma wielkich zapasów.

Do domu wrócili także gospodarze sąsiedniej kamerki

Do domu wrócili także gospodarze sąsiedniej kamerki