[2016] Wpadły mi w oko...
Re: [2016] Wpadły mi w oko...
Ptaki a w szczególności żołny piękne
.Teraz poluj na kraskę 
Piękne zdjęcia.Oczywiście potrzos,potrzeszcz i żołna do Avi.
(Ta niedziela to szczególny dzień)
(Ta niedziela to szczególny dzień)
18 VI 2016 - Stawy Przygodzickie i Kalisz
Wyjazd rodzinny zahaczył o stawy w okolicach Przygodzic (k. Ostrowa Wlkp.), zakończył się zwiedzaniem parku miejskiego w Kaloszu, zwanym Kaliszem.
młodziutkie łyski:

pocałunek śmierci:

schodząca farba:

przepierzanko w toku:

pies na samice:

Mam wrażenie, że brak ostrości uwiarygadnia obserwacje pełzaczy (tutaj: pełzacz ogrodowy):

młodziutkie łyski:
pocałunek śmierci:
schodząca farba:
przepierzanko w toku:
pies na samice:
Mam wrażenie, że brak ostrości uwiarygadnia obserwacje pełzaczy (tutaj: pełzacz ogrodowy):
Ostatnio zmieniony wtorek, 21 czerwca 2016, 01:04 przez Apollo, łącznie zmieniany 1 raz.
19 VI 2016 - Mietków
Roztrzepanie sięgnęło zenitu - wybrałem się na wycieczkę nad Zalew Mietkowski oraz na stawy w Chwałowie. Luneta, lornetka i aparat - ekwipunek pełny. Nie zauważyłem jednak, że w aparacie brakowało karty pamięci, co oznaczało brak zdjęć
. W dodatku wybrałem się zbyt wczesnym popołudniem (po 15:00).
Z ciekawszych ptaków zaobserwowałem rybitwę białoczelną, słowika rdzawego, kokoszkę, lęgowe mewy siwe oraz rybitwy rzeczne. Następnym razem postaram się nie zapomnieć sprawnego aparatu.
Z ciekawszych ptaków zaobserwowałem rybitwę białoczelną, słowika rdzawego, kokoszkę, lęgowe mewy siwe oraz rybitwy rzeczne. Następnym razem postaram się nie zapomnieć sprawnego aparatu.
Podobno ważki są drapieżnikami ale żeby ważka ważkę, tego jeszcze nie widziałam, ani o tym nie słyszałam
dość, że zdjęcie jest unikatowe
Natomiast co do aparatu, to bardzo podobała mi zasłyszana odpowiedź na pytanie: który aparat fotograficzny jest najlepszy
"Ten, który w ważnym momencie mamy przy sobie" 
Natomiast co do aparatu, to bardzo podobała mi zasłyszana odpowiedź na pytanie: który aparat fotograficzny jest najlepszy
- lubonianka
Pocałunek śmierci- to może i tragiczne, ale i piękne ujęcie uchwycone przez Ciebie, Apollo, we właściwej sekundzie aparatem (z kartą
) Brawo!
Ta krwiożercza bestia to jakaś osa.A zdjęcie rewelacyjne.
Piękne zdjęcia,szczególnie zabójczej sceny
A zabójcą jest nie ważka,nie osa lecz muchówka z rodziny łowikowatych