Co do buławnika- nigdy bym go nie zidentyfikowała- wygląda lekko i świeżo
[2016] Wpadły mi w oko...
- lubonianka
Re: [2016] Wpadły mi w oko...
Apollo, gratuluję podgorzałki! Już nie musisz się rozglądać za każdą ciemną krzyżówką
Zbliżenia krzykliwego - super! Musiałeś mu się faktycznie spodobać, skoro tak cierpliwie Ci się obkręcał z każdej strony 
Śliczny 
28 V 2016 - pola irygacyjne
Co prawda obudziłem się przed 6 rano, ale jakoś tak merynos krzyczał: "nie odchodź jeszcze, zostań!". 
Od ub. weekendu na polach irygacyjnych widywana była para pliszek cytrynowych, a codzienne o tym informacje sprawiły, że i ja tej pary zapragnąłem
.
Pomimo paru godzin w terenie udało się ustrzelić raptem pliszkę żółtą (kolorystycznie nawet prawie cytrynową), a poza tym:
potrzeszcza:

rokitniczkę:

pokląskwę:

świerszczaka:

potrzosa:

Od ub. weekendu na polach irygacyjnych widywana była para pliszek cytrynowych, a codzienne o tym informacje sprawiły, że i ja tej pary zapragnąłem
Pomimo paru godzin w terenie udało się ustrzelić raptem pliszkę żółtą (kolorystycznie nawet prawie cytrynową), a poza tym:
potrzeszcza:
rokitniczkę:
pokląskwę:
świerszczaka:
potrzosa:
łozówkę:

pustułkę:

parę podróżniczków:

wspomnianą prawie cytrynową:

pustułkę:
parę podróżniczków:
wspomnianą prawie cytrynową:
- lubonianka
Widzę, Apollo, że dziś sesja gałązkowo-trzcinowa. Każdy ptaszek siedzi grzecznie i czeka na swoją kolej
aż Pan do niego podejdzie- to rozumiem! Nawet pustułkę posadziłeś na gałęzi- czarodziej z Ciebie 
Apollo Pls nie demotywuj już mnie tymi sesjami podróżniczków 
Przynajmniej mi wystarczyła jedna wyprawa do Doliny Baryczy żeby zobaczyć pod/gorzałkę
Przynajmniej mi wystarczyła jedna wyprawa do Doliny Baryczy żeby zobaczyć pod/gorzałkę
Krakersie - po drodze w góry zatrzymaj się na polach irygacyjnych, a gwarantuję, że zawstydzisz moją galerię. 
Bukiecik kfiotków z ostatnich kilku wypraw:
chaber bławatek:

farbownik lekarski:

groszek polny:

Bukiecik kfiotków z ostatnich kilku wypraw:
chaber bławatek:
farbownik lekarski:
groszek polny:
firletka poszarpana:

barszcz zwyczajny:

kosaciec żółty: