Acci piękne zdjęcie zajęcy,aż wstyd mi teraz dodawać swoje zdjęcia ;)Gdy ostatnio jechałem rowerem w lesie nagle koło mnie coś się ruszało.Okazało się,że to młode liski,było ich co najmniej 3 .Szybko oczywiście uciekły,ale jedno z nich,ciekawskie na chwilę się zatrzymało,i mam dok zdjęcie
I jeszcze tańcząca sarna
Fajny ten lisek. W ubiegłym roku zrobiłem sporo zdjęć młodych lisów no ale wtedy miałem konkretna miejscówkę, w tym roku jest kiepsko. Ale za to liczę na borsuki.
Zaległe obserwacje z przed tygodnia: ul.Książęca koziołek sarny przebiegający ulicę z jednej części Parku Kultury do drugiej oraz dzik na Wybrzeżu Helskim,maszerujący wzdłuż chodnika.
Coraz więcej saren pojawia się na polach. Kilka dni temu widziałem stado liczące około 70 osobników.
Wczoraj omal nie nadepnąłem na odpoczywające w jeżynach dziki. Siedziały schowane w miejscu, w którym bym się ich nie spodziewał. Udało mi się zobaczyć tylko dwa, mój brat, który stał nieco dalej i widział uciekającą brzegiem lasu watahę mówił, że było ich kilkanaście.