Tawerna na Olimpie
Moderator: Lamika
Re: Tawerna na Olimpie
Apollo
gratuluję karmnikowych gości
Gdy koło mojego bloku budowano osiedle, samiec bażanta przebywał i tokował na maleńkim skrawku zieleni, który był w środku placu budowy, do czasu, aż nawet ten skrawek zniwelowano.
Ponieważ było to blisko, jego nawoływanie budziło mnie o 5 rano
Kiedy zwieziono materiały budowlane i ułożono je w pryzmy, znalazła sobie dogodne miejsce do lęgu para białorzytek
Obserwowałam je z balkonu przez cały sezon lęgowy. Jak już budowa była bardziej zaawansowana, zniknęły.
Może na placu budowy w Twojej okolicy też pojawią się białorzytki
Gdy koło mojego bloku budowano osiedle, samiec bażanta przebywał i tokował na maleńkim skrawku zieleni, który był w środku placu budowy, do czasu, aż nawet ten skrawek zniwelowano.
Kiedy zwieziono materiały budowlane i ułożono je w pryzmy, znalazła sobie dogodne miejsce do lęgu para białorzytek
Może na placu budowy w Twojej okolicy też pojawią się białorzytki
Garrulusko - białorzytkowego samca widziałem w ub. roku ok. 200 m od domu; może w tym roku wróci do rewiru. 
Dla Czytelniczek wątku przytawerniane krokusy (wszak za dwa dni - pierwszy dzień wiosny):

Dla Czytelniczek wątku przytawerniane krokusy (wszak za dwa dni - pierwszy dzień wiosny):
Piękne masz krokusy Apollo
Widać,że nie masz wron
Bo u mnie wrony obgryzły pączki krokusików 
Apollo
dzięki za krokusiki 
Zdjęcie sprzed dwóch tygodni, gdy w okolicach Poznania widziana była zorza polarna: