Moje akwarium
Moderator: Lamika
Re: Moje akwarium
Już wiesz jakie rybki kupisz?
Akwarium wygląda świetnie
"Good Job" 
Akwarium wygląda świetnie
Na poczatek gupiki, tak jak planowałem.Ciuciek pisze:Już wiesz jakie rybki kupisz?
Akwarium wygląda świetnie"Good Job"
A później chcę kupić jakies bystrzyki. W grę wchodzi zakup bystrzyka barwnego.
wymarzyłem sobie ławicę neonów inessa, ale ostatnio zaciekawiły mnie neony czarne.
Do zakupu ryb mam jeszcze trochę czasu, pewnie w ostatniej chwili zmieni się gust
a na razie musze trochę zakwasić wodę w zbiorniku
Nie wiem, jeśli dobrze pamiętam, (z czasu kiedy interesowałem się akwarystyką) to Bystrzyki lubiły podgryzać mniejsze od siebie ryby
Mi się zawsze podobały Brzanki i Gurami
Mi się zawsze podobały Brzanki i Gurami
Z bystrzykami tak juz jest. Dlatego najlepiej trzymać je w grupach minimum po 5-6 osobników. To spokojne ryby, ale w razie niedostatecznej ilości pokarmu mogą dać się we znaki innym rybom 
Pięękne to akwarium!
Jak marzenie. Jeszcze rybek w nim nie ma a juz dziala kojąco na człowieka...
Czekam na wideo, chocby krociutkie, gdy będa juz rybki
Jak marzenie. Jeszcze rybek w nim nie ma a juz dziala kojąco na człowieka...
Czekam na wideo, chocby krociutkie, gdy będa juz rybki
ludi2, wideo będzie w swoim czasie, a na razie zaprezentuję zdjęcia nowych pupili 
Tak jak mówiłem, bez gupików się nie obejdzie. zakupiłem wczoraj samca i 2 samiczki. z poczatku byly osowiałe, nawet niechętnie zbierały się do karmienia. A dzisiaj jak wrociłem z pracy rybki są nie do poznania
Ożywiły się i z tego co widze chyba całkiem nieźle czuja się w nowym domu. Jutro po pracy odwiedzę sklep w Nysie, może dokupię jeszcze jakieś rośliny, żeby obsadzić tył zbiornika no i przede wszystkim spróbuję pozyskać kolejnych lokatorów.

Tak jak mówiłem, bez gupików się nie obejdzie. zakupiłem wczoraj samca i 2 samiczki. z poczatku byly osowiałe, nawet niechętnie zbierały się do karmienia. A dzisiaj jak wrociłem z pracy rybki są nie do poznania
Ożywiły się i z tego co widze chyba całkiem nieźle czuja się w nowym domu. Jutro po pracy odwiedzę sklep w Nysie, może dokupię jeszcze jakieś rośliny, żeby obsadzić tył zbiornika no i przede wszystkim spróbuję pozyskać kolejnych lokatorów.

Acci
Ładnie sie zapowiada,ale uważaj roslin nie za dużo bo gnija i psują wodę.U nas podstawowa ryba był glonojad,a przy takiej powierzchni to jeden nie wystarczy
Oprócz tego syn miał skalary,gurami,molinezje, kiryski. Gupik nie miał bo one podobno najchętniej chorują 
Obsada zbiornika nieco sie dzisiaj powiększyla 
gust zmienia sie jak w kalejdoskopie, kupile zwinniki latarniki, których już kiedys dawno temu szukałem oraz kiryski pstre.
W przyszłym tygodniu mam się spytać w sklepie jeszcze o neony czarne.
gust zmienia sie jak w kalejdoskopie, kupile zwinniki latarniki, których już kiedys dawno temu szukałem oraz kiryski pstre.
W przyszłym tygodniu mam się spytać w sklepie jeszcze o neony czarne.