Park Moczydło - Warszawa
Moderator: Lamika
Re: Park Moczydło - Warszawa
Lamiko,mandarynka śliczna
A kawka wybrała sobie świetne miejsce 
Śliczne zdjęcia Dziewczyny
miałyście fajny spacer. Takiego koloru mandarynki jeszcze nie widziałam.
Fajne fotki Lamiko
Poza tym dawniej nie odstępowała samca (normalnie ubarwionego) na krok, nawet gdy ten zdradzał ją z krzyżówkami
Ja zawsze uważałem ją za samiczkę, ponieważ nie ma tych charakterystycznych "żagli" przy kuprzeLamika pisze:I największa ciekawostka -leucystyczna mandarynka. Tylko nie wiem: samiec czy samica![]()
Takich łysek jest w Warszawie trochę i radzą sobie pomimo tych obroży. Ta widoczna na zdjęciu nosi ją już ponad rok, a mimo to ostatniej wiosny odbywała na Moczydle lęg w parze z nieoznakowaną łyską. Niestety nie wiem czy zakończony sukcesem (gniazdo było blisko ścieżki).Kawusia pisze:nie podoba mi się obroża na szyi łyski... uważam, że jest za szeroka ale ci co ją założyli chyba wiedzą co robią
Mirtusz napisał:
I to na 100 %.Świadczy o tym również niebieski plastik - "podpis hodowcy".Oj, wydaje mi się, że to uciekinierka z hodowli.
Piękne zdjęcia
A mandarynka cudo
Szkoda,że nie było mi dane do Was dołączyć,ale może następnym razem się uda
Na razie czekam na więcej 
Szkoda,że nie było mi dane do Was dołączyć,ale może następnym razem się uda
Lamiko
mandarynka cudo 
Dzisiaj ja pokażę moje fotki ze spacerku z Lamiką.mam nadzieję że sie nie powtarzają

CDN

CDN
CD
Na zdjęciach nie widać,ale ten gołąbek był wyjątkowo mały

Tyle razy oglądałam smieszki a dopiero tu zauważyłam jakie mają paski na główkach

CDN
Na zdjęciach nie widać,ale ten gołąbek był wyjątkowo mały

Tyle razy oglądałam smieszki a dopiero tu zauważyłam jakie mają paski na główkach

CDN