Co tam panie na ekranie
Re: Co tam panie na ekranie
"Downton Abbey" oczywiście.!
A teraz rosyjska kalka "Soku z żuka" - "Domowik". Lekki i przyjemny. Można się pośmiać.
A teraz rosyjska kalka "Soku z żuka" - "Domowik". Lekki i przyjemny. Można się pośmiać.
Po czterech odcinkach drugiego sezonu serial wciąga jak ruchome piaski.
Pierwszy sezon to jedno śledztwo.W drugim wydaje się być tak samo.
Początkowo niektóre postaci i wątki wydają się być nie związane z głównym tematem,ale później łączą się w logiczną całość.
Pierwszy sezon to jedno śledztwo.W drugim wydaje się być tak samo.
Początkowo niektóre postaci i wątki wydają się być nie związane z głównym tematem,ale później łączą się w logiczną całość.
Drugi sezon "Mostu nad Sundem" zakończony.Równie dobry jak pierwszy.Pojawia się co prawda wątek,mało ciekawy,jakby nie potrzebny,który jednak ma piorunujące znaczenie dla zakończenia.
Obejrzałam do tej pory pierwszy i czwarty sezon "Mostu nad Sundem" - oraz 2 odcinki drugiego. Ten jakoś mi mniej odpowiada ze względu na sposób zabijania - zarażanie, tego mamy teraz aż nadto w realu
Schemat wszystkich sezonów wydaje się podobny co do motywacji sprawców. Ciekawa postać Sagi, pani komisarz z zespołem Aspergera.
Birds of a feather flock together.
Serial na tyle dobry,że doczekał się dwóch kalek: The Bridge:Na granicy (USA/Meksyk) i Tunnel (Anglia/Francja).
Zresztą kino skandynawskie jest chętnie kopiowane choćby Dziewczyna z tatuażem czy Przykładny obywatel.
Moim skromnym zdaniem pierwowzory są jednak lepsze.Amerykańskie odpowiedniki nie mają tego klimatu.
Zresztą kino skandynawskie jest chętnie kopiowane choćby Dziewczyna z tatuażem czy Przykładny obywatel.
Moim skromnym zdaniem pierwowzory są jednak lepsze.Amerykańskie odpowiedniki nie mają tego klimatu.
Bardzo ciekawy i dobrze nakręcony film Romana Polańskiego "Oficer i szpieg". Tyczy się tzw. sprawy Dreyfusa. Warto obejrzeć.
Koreański dramat wojenny "71 w ogień". Na faktach. Opowiada o obronie budynku szkoły przez 71 uczniów w czasie wojny koreańskiej 1950.
Podobny do niego to ukraiński "Cyborgi". Garstka ochotników broni lotniska w Doniecku.
Podobny do niego to ukraiński "Cyborgi". Garstka ochotników broni lotniska w Doniecku.