Obserwacje Ssaków
Moderator: Lamika
Re: Obserwacje Ssaków
26.07.2015 Gierałcice:
*nornica ruda - dlaczego wspominam o tym małym gryzoniu, ano dlatego, że spotkała mnie wczoraj miła niespodzianka z jej strony
, otóż kiedy tak sobie dreptałem leśną ścieżką zauważyłem, że w moim kierunku zmierza właśnie ten mały futrzak. Zatrzymałem się a ona zwyczajnie podeszła do mnie, wskoczyła na buta, posiedziała chwilkę, rozejrzała się dookoła i podreptała dalej. Mały zwierzak a jaka wielka radocha 
*zając - 6
*lis - 1 (z pól znikają powoli uprawy to i lisy pokazują się częściej, albo po prostu łatwiej je zobaczyć)
*dzik - 4 obserwowane późnym wieczorem

*nornica ruda - dlaczego wspominam o tym małym gryzoniu, ano dlatego, że spotkała mnie wczoraj miła niespodzianka z jej strony
*zając - 6
*lis - 1 (z pól znikają powoli uprawy to i lisy pokazują się częściej, albo po prostu łatwiej je zobaczyć)
*dzik - 4 obserwowane późnym wieczorem

Kilka lat temu pokazywałem na forum zdjęcia podkowca małego, którego przyłapałem u siebie w piwnicy, a dzisiaj "ustrzeliłem" jednego na strychu 
Podkowiec mały

Podkowiec mały

Nie obraziłbym się gdyby przyprowadził towarzyszy 
Na razie to tylko tymczasowe schronienie, na zimę przeniosą się pewnie do swoich stałych zimowisk w kopalni marmuru w Sławniowicach.
Na razie to tylko tymczasowe schronienie, na zimę przeniosą się pewnie do swoich stałych zimowisk w kopalni marmuru w Sławniowicach.
Belki się trzyma 
Sam się zdziwiłem, że nie uciekł kiedy to pstrykałem mu lampą po tych jego mikroskopijnych oczkach.
Sam się zdziwiłem, że nie uciekł kiedy to pstrykałem mu lampą po tych jego mikroskopijnych oczkach.