Odkrywam uroki Wielkopolski i nie tylko... ;)
Re: Odkrywam uroki Wielkopolski i nie tylko... ;)
Zdjęcia świetne,komentarze celne - cóż tu można dodać
Aha,przecież trzeba dodać pochwałę za opalającego się myszołowa 
Re: Odkrywam uroki Wielkopolski i nie tylko... ;)
Lubonianko
fajnie opisujesz swoje zdjęcia 
- lubonianka
po kolory do Grzybna :)
Wiosna to niewątpliwie ciekawa pora roku w przyrodzie, ale co ważniejsze bogata w kolory 
Dzisiejszy i wczorajszy wyjazd do Grzybna ukazał mi ją w takich oto barwach:
żółty kolor wyróżniał trznadla

Drugi może trochę niewyraźny, za to z twarzowym irokezem

Na polach poraziła mnie swoim kolorkiem pliszka żółta, która non stop poprawiała swoje piórka

Dzisiejszy i wczorajszy wyjazd do Grzybna ukazał mi ją w takich oto barwach:
żółty kolor wyróżniał trznadla

Drugi może trochę niewyraźny, za to z twarzowym irokezem

Na polach poraziła mnie swoim kolorkiem pliszka żółta, która non stop poprawiała swoje piórka

- lubonianka
Przejściówką między żółtym a niebieskim okazała się modraszka

A teraz odpływamy w niebieski, na którym odpoczywały łabędzie pamiętające, że zielony kolor jest też uspakajający i jednocześnie smaczny
Sama nie wiedziałam co podziwiać, czy ich biel, czy jednak zielone roślinki wodne

A teraz odpływamy w niebieski, na którym odpoczywały łabędzie pamiętające, że zielony kolor jest też uspakajający i jednocześnie smaczny
Sama nie wiedziałam co podziwiać, czy ich biel, czy jednak zielone roślinki wodne

Ostatnio zmieniony 16 kwie 2016, 19:17 przez lubonianka, łącznie zmieniany 1 raz.
- lubonianka
Pierwiosnek jak zwykle chował się między gałązkami, ale po kilku minutach wiercenia się w końcu usiadł... na całe kilka sekund 

- lubonianka
Chodząc wokół zbiornika natrafiłam kilka razy na brzęczkę, ale nie chciała zapozować tak jak potrzos. Ten zdecydowanie nie gustuje w pstrokatych kolorach 

No i zgodnie z moim wczorajszym życzeniem znalazłam dziś remiza w trakcie budowy domku
Bardzo się cieszę tym odkryciem, a radość mogę przyrównać chyba tylko do caaaałej tęczy:)

lub kawałków dwóch

( to fotki sprzed 2 tygodni)

No i zgodnie z moim wczorajszym życzeniem znalazłam dziś remiza w trakcie budowy domku
Bardzo się cieszę tym odkryciem, a radość mogę przyrównać chyba tylko do caaaałej tęczy:)

lub kawałków dwóch

( to fotki sprzed 2 tygodni)
- lubonianka
A kuku
To mój pałacyk, szukam księżniczki
- słodko śpiewał remiz

Gospodarz dokładnie układał puch w gniazdku, żeby w przyszłości jego partnerka miała mięciutko

Gospodarz dokładnie układał puch w gniazdku, żeby w przyszłości jego partnerka miała mięciutko

Ostatnio zmieniony 16 kwie 2016, 18:46 przez lubonianka, łącznie zmieniany 1 raz.
- lubonianka
Zajęty budową pozwalał się oglądać z każdej strony 

A nad głową wielokrotnie przelatywały drapole, z których na fotkę zasłużył błotniak stawowy.

A nad głową wielokrotnie przelatywały drapole, z których na fotkę zasłużył błotniak stawowy.

- lubonianka
Na wodzie było bardzo spokojnie: same znajome twarze cyranek, cyraneczek, płaskonosów, czernic, krzyżówek, głowienek, gągołów, świstunów i rożeńców czyli pełna gama kolorów i gatunków. Tutaj tyko wybrane

Szykując się w powrotną drogę na drutach ujrzałam dymówkę

i co dziwniejsze- dzierlatkę, którą do tej pory widywałam tylko w okolicach parkingów i stacji paliw. Ta widać nie leciała na żadną brykę
Spokojnie patrzyła na okoliczne drzewka i pola, na które ja również spoglądałam wracając do domku 

Szykując się w powrotną drogę na drutach ujrzałam dymówkę

i co dziwniejsze- dzierlatkę, którą do tej pory widywałam tylko w okolicach parkingów i stacji paliw. Ta widać nie leciała na żadną brykę