Sokoły wędrowne Włocławek 2013

Moderator: Lamika

garrulus

Re: Sokoły wędrowne Włocławek 2013

Post autor: garrulus »

Iskierki nadal nie ma

Obrazek
Awatar użytkownika
Ciuciek

Post autor: Ciuciek »

Z Boksika peregrinus.pl
14:37 admin : Iskierka jest teraz w Anwilu z samcem. Nie wiem tylko z którym
14:44 admin : w Anwilu najprawdopodobniej sedzi Piorun, musimy poczekać na rozwój wydarzeń, teraz niec nie poradzimy
Czekamy na dalszy rozwój wydarzeń..
Awatar użytkownika
Mirtusz

Post autor: Mirtusz »

Po tak długim czasie z tego jaja i tak nic nie będzie :|
Arkę zbudowali amatorzy, Titanica fachowcy.
Awatar użytkownika
Ciuciek

Mirtusz, sokoły wysiadują od ostatniego jaja dopiero ;) zarodek w takim jajku zacznie się rozwijać dopiero jak będzie dobrze ogrzany, jakby go jednak wysiadywały to coś by z niego było.. Iskierka ostatnio nie wysiadywała, tylko przy nim czuwała. :mrgreen:
Awatar użytkownika
Mirtusz

Ciuciek pisze:Mirtusz, sokoły wysiadują od ostatniego jaja dopiero ;) zarodek w takim jajku zacznie się rozwijać dopiero jak będzie dobrze ogrzany, jakby go jednak wysiadywały to coś by z niego było.. Iskierka ostatnio nie wysiadywała, tylko przy nim czuwała. :mrgreen:

Ciuciek. Wiem, że twarde wysiadywanie rozpocznie się dopiero po złożeniu ostatniego jaja. Mimo to uważam, że to jajo zostało samo na zbyt długo i nic z niego nie będzie. Po prostu jest mi żal nienarodzonego.
Awatar użytkownika
Ciuciek

Mirtusz pisze:
Ciuciek pisze:Mirtusz, sokoły wysiadują od ostatniego jaja dopiero ;) zarodek w takim jajku zacznie się rozwijać dopiero jak będzie dobrze ogrzany, jakby go jednak wysiadywały to coś by z niego było.. Iskierka ostatnio nie wysiadywała, tylko przy nim czuwała. :mrgreen:

Ciuciek. Wiem, że twarde wysiadywanie rozpocznie się dopiero po złożeniu ostatniego jaja. Mimo to uważam, że to jajo zostało samo na zbyt długo i nic z niego nie będzie. Po prostu jest mi żal nienarodzonego.
Mi się wydaje, że jeśli jest na ANWILU i tam jest samiec (może Piorun) to tam złoży następne. Swoją drogą, Admin mówił też, że co roku o bok Pioruna i Iskierki kręcił się trzeci sokół :lol: Sporo tych sokołów po Włocławku lata :lol:
Awatar użytkownika
Mirtusz

Ciuciek pisze: Mi się wydaje, że jeśli jest na ANWILU i tam jest samiec (może Piorun) to tam złoży następne. Swoją drogą, Admin mówił też, że co roku o bok Pioruna i Iskierki kręcił się trzeci sokół :lol: Sporo tych sokołów po Włocławku lata :lol:
Może złoży, a może nie złoży. Złoży, fajnie. Nie złoży, to nie będzie się z czego cieszyć - zmarnowany sezon lęgowy dla sokołów. A mi chodzi o tu i teraz, czyli o to jajko, co już jest. Na starość zrobiłem się chyba zbyt ckliwy :roll:
Awatar użytkownika
Ciuciek

Oj Mirtusz, Mirtusz.... jak się Iskierka wyprowadzi szybko to Pustułki gniazdkiem i jajkiem się zaopiekują :lol:
Awatar użytkownika
Ciuciek

Wróciła Iskierka, z 4h jej nie było..

Obrazek

wygląda na najedzoną ;)
Awatar użytkownika
Mirtusz

Ciuciek pisze:Wróciła Iskierka, z 4h jej nie było..

wygląda na najedzoną ;)

No i co :?: No i jajo :mrgreen: Wygląda na obżartą :P Może na zapas :roll:
Zablokowany

Wróć do „Ptaki on-line [2013]”