Obserwacje Ssaków
Moderator: Lamika
Re: Obserwacje Ssaków
Wiem, że dzisiaj zrobiłem błąd. Podobny błąd popełniłem kilka lat temu kiedy to zostałem przegoniony przez odyńca. Później przez godzinę schodziłem z drzewa 
Acci
Czy to juz tegoroczne? Myślałam że w lutym maluszki na świat przybywają
I naprawde żadne zdjęcie nie jest warte uszczerbku na zdrowiu

Acci uważaj,bo kto nam będzie tak ciekawie opowiadał o dzikach.
Jola pisze:AcciCzy to juz tegoroczne? Myślałam że w lutym maluszki na świat przybywają
![]()
Nie, to z ubiegłego roku, ale musiał to być jakiś wyjątkowo późny miot bo na kilku warchlakach można było dopatrzeć się pasków.
A ja dzisiaj dodam obserwację dzików 
Rano wyszedłem z bratem w teren, od razu okazało się, że podejść zwierzynę będzie bardzo trudno bo zmarznięty śnieg skrzypiał pod nogami aż miło. Widzieliśmy 2 zające, na polach stado saren liczące około 40 sztuk no i oczywiście dziki
Kiedy wychodziliśmy z lasu przypadkiem zobaczyliśmy dzika stojącego na skraju, słuchy sztorcem postawił ale strachu nie było po nim widać, chwilę później wyłoniła się wataha - 10-12 dzików.
Oczywiście wszystkie uciekły ale przynajmniej przez kilka minut mogliśmy je na spokojnie pooglądać.
Rano wyszedłem z bratem w teren, od razu okazało się, że podejść zwierzynę będzie bardzo trudno bo zmarznięty śnieg skrzypiał pod nogami aż miło. Widzieliśmy 2 zające, na polach stado saren liczące około 40 sztuk no i oczywiście dziki
Kiedy wychodziliśmy z lasu przypadkiem zobaczyliśmy dzika stojącego na skraju, słuchy sztorcem postawił ale strachu nie było po nim widać, chwilę później wyłoniła się wataha - 10-12 dzików.
Oczywiście wszystkie uciekły ale przynajmniej przez kilka minut mogliśmy je na spokojnie pooglądać.
Apollo
Jakieś smaczne roślinki masz w obejściu
A towarzystwo nie bardzo płochliwe
I napewno nie odchudzone