Tawerna na Olimpie
Moderator: Lamika
Re: Tawerna na Olimpie
Emen - nie przepadam za firanami. Uwielbiam widok na przestrzeń. Poprzednio mieszkałem na IX piętrze i miałem widok na większą część Sudetów. Teraz musi mi wystarczyć widok na łąkę i karmnik. 
Zaraz założę wątek z prośbą o pomoc w doborze firanek. 
--------------------
A tymczasem dziś stołówkę odwiedziły pierwsze w tym roku wróble:

i szpak

Była i wczorajsza zięba:

Pan dzwoniec z partnerką i kolegą

Nie zabrakło i bażancicy o pięknie pomalowanych oczach. Tym razem przytuptała pod karmnik, wyjadać resztki systematycznie wysypywane przez sierpówki:

Fotkę pstryknęło moje maleństwo.
Wróblowate przylatywały falami po nawet ok. 50 osobników. Nareszcie
--------------------
A tymczasem dziś stołówkę odwiedziły pierwsze w tym roku wróble:
i szpak
Była i wczorajsza zięba:
Pan dzwoniec z partnerką i kolegą
Nie zabrakło i bażancicy o pięknie pomalowanych oczach. Tym razem przytuptała pod karmnik, wyjadać resztki systematycznie wysypywane przez sierpówki:
Fotkę pstryknęło moje maleństwo.
Wróblowate przylatywały falami po nawet ok. 50 osobników. Nareszcie
Ostatnio zmieniony środa, 27 stycznia 2016, 10:12 przez Apollo, łącznie zmieniany 1 raz.
Przyjemnie się ogląda te zdjęcia. Dzisiaj po pracy śmigam zakupić trochę żarcia dla ptaków. W planach poza karmnikiem przed domem chcę jeszcze zrobić coś a'la dziki karmnik. Pozostaje tylko kwestia wyboru miejsca, dzisiaj jeszcze zdążę się rozejrzeć po okolicy.
- lubonianka
Szpak urokliwy, ale żeś go dokładnie ponakrapiał!
Brawo dla Córci
Nie ma to jak superpomocnik, no i kobiece oko, które zwróci uwagę na staranny makijaż oczu pani bażantowej
A więc w Nowy Rok uderzyłeś ze zdwojoną siłą
Super!
Brawo dla Córci
lubonianka pisze:żeś go dokładnie ponakrapiał!
Poświęcony, po kolędzie.
Do rocznego wpadł znowu KROGULEC.
Apollo
Cieszę się,że stołownicy wrócili
Ja cały czas mam komplet.Ostatnio oba wiszące karmniki uzupełniam dwukrotnie w ciągu dnia.Każdy mieści 1 kg słonecznika lub mieszanki ziaren 
Emen - jak tak dalej pójdzie, to chyba będziemy musieli rozpocząć produkcję zbóż na potrzeby tych małych hultajów. 
Właśnie przed chwilą przeleciał ZIMORODEK (aczkolwiek z drugiej strony domu). Myślę, że to efekt zamarzniętych glinianek; ptak leciał nad rzekę powędkować.
-------------
Zdjęcia z 4 I 2016:
Nawiedzenie przez 3 bażancice (dziś bażancice przyszły już w towarzystwie 2 panów):

Dopisują dzwońce (w pon. trzy, dziś już stadko 7 osobników):

Zadarta kiecka:

Gimnastyka:

Wyczekiwane wróblePokrzywnica:

Właśnie przed chwilą przeleciał ZIMORODEK (aczkolwiek z drugiej strony domu). Myślę, że to efekt zamarzniętych glinianek; ptak leciał nad rzekę powędkować.
-------------
Zdjęcia z 4 I 2016:
Nawiedzenie przez 3 bażancice (dziś bażancice przyszły już w towarzystwie 2 panów):
Dopisują dzwońce (w pon. trzy, dziś już stadko 7 osobników):
Zadarta kiecka:
Gimnastyka:
Ostatnio zmieniony piątek, 8 stycznia 2016, 22:36 przez Apollo, łącznie zmieniany 3 razy.