Sokoły wędrowne PKIN Warszawa
Moderator: Lamika
Re: Sokoły wędrowne PKIN Warszawa
W wieku prawie 19 lat.. kawał życia.
Dla mnie to jest okropny cios
Cały czas jej kibicowałam i chciałam żeby spokojnie pożyła jeszcze na PKIN-e. Z drugiej strony przez ten czas kiedy jej tu nie było musiała biedactwo szukać sobie innego domu bo młodzież była silniejsza
Chciałabym żeby samiczka z Bielan dostała to piekne imię na pamiątkę
Chciałabym żeby samiczka z Bielan dostała to piekne imię na pamiątkę
Jola pisze:Chciałabym żeby samiczka z Bielan dostała to piękne imię na pamiątkę
Jolu, masz na myśli jedno z piskląt
Birds of a feather flock together.
Jolu to trzeba na sokolim forum zasugerować, admina zapytać. Jedną samiczkę FF chcecili nazwać Adadzana po zmarłej Adzie.
Wg. mnie Sawa, to imię tylko dla.. Sawy
Wg. mnie Sawa, to imię tylko dla.. Sawy
Ciuciek nie zgadzam się z Tobą.Nie ujmując nic Adzie-Sawa to imię warszawskie i uczczenie jej pamięci nadając imię młodej sokolicy będzie jak dla mnie absolutnie na miejscu.Była pierwszą Polska sokolicą znaną za granicą i dzięki Warsowi i Sawie sokoły zdobyły rozgłos.A FALCOFANI zgromadzili się dzięki tym wspaniałym ptakom i to one dały początek.Zapomniało się? A może zignorowało?
Jolu nic nie zignorowano, ani nie zapomniano, nie wiem po co tak się unosisz?
Zresztą przecież mogą być dwie samiczki, prawda?
I właśnie dlatego uważam, że powinna być tylko jedna i jedyna Sawa. To imię powinno się kojarzyć z jedną sokolicą i z jedną historią. Takim postaciom jak Sawa stawia się w pierwszej kolejności pomniki a nie wysyła w świat imienników. Ale to tylko moje zdanie.
edit: na to imię trzeba zasłużyć, nie wystarczy się po prostu wykluć..
Była pierwszą Polska sokolicą znaną za granicą i dzięki Warsowi i Sawie sokoły zdobyły rozgłos.
I właśnie dlatego uważam, że powinna być tylko jedna i jedyna Sawa. To imię powinno się kojarzyć z jedną sokolicą i z jedną historią. Takim postaciom jak Sawa stawia się w pierwszej kolejności pomniki a nie wysyła w świat imienników. Ale to tylko moje zdanie.
edit: na to imię trzeba zasłużyć, nie wystarczy się po prostu wykluć..