Piękne fotki, choć ja bym skomplementował także i wczorajsze pięknie uchwycone bazie!
Odkrywam uroki Wielkopolski i nie tylko... ;)
Re: Odkrywam uroki Wielkopolski i nie tylko... ;)
No tak, marzec się zaczął, to i temat "marcowania" na czasie. 
Piękne fotki, choć ja bym skomplementował także i wczorajsze pięknie uchwycone bazie!
- lubonianka
Re:
Tak Alicjo, bo nie widziałam ani jednego w zeszłym roku, więc tym bardziej się z nich cieszęAlicja pisze:... najciekawsze okazały się grubiutkie gile
Apollo, bazie to tylko spokojne majstrowanie w ustawieniach aparatu
Lubonianko
Widzę, że znalazłaś Panią Wiosnę
świetne zdjęcia 
- lubonianka
WPN
W weekend udałam się na krótki spacer do Wielkopolskiego PN, w moje ulubione miejsce 
Po ostatnio widzianych tu gilach nie zostało śladu, za to przywitali mnie inni mieszkańcy.
Ten gatunek mnie zaskakuje: kształtami, umiejętnościami kamuflażu i akrobacjami cyrkowymi.
Kto to taki?- czyżby czyż?
a'la kowalik

a'la jaskółka

jaskółka zwisająca głową w dół

i kulka lodów straciatella

Po ostatnio widzianych tu gilach nie zostało śladu, za to przywitali mnie inni mieszkańcy.
Ten gatunek mnie zaskakuje: kształtami, umiejętnościami kamuflażu i akrobacjami cyrkowymi.
Kto to taki?- czyżby czyż?
a'la kowalik

a'la jaskółka

jaskółka zwisająca głową w dół

i kulka lodów straciatella

- lubonianka
I jeden jakiś "normalny" 

Zabawom czyżyków przyglądał sie dzwoniec,

który po chwili zniesmaczony poleciał patrzeć na rzekę. Jednym słowem: całe towarzystwo i mnie! miał w... ognie

A na Warcie tym razem nurogęś

Zabawom czyżyków przyglądał sie dzwoniec,

który po chwili zniesmaczony poleciał patrzeć na rzekę. Jednym słowem: całe towarzystwo i mnie! miał w... ognie

A na Warcie tym razem nurogęś

- lubonianka
i kilka krzyżówek. Samiec zawalał do jednej, potem do drugiej,

ale gdy te go olały- popłynął w drugą stronę.

A ja z wody przeszłam na drzewa
Na sesję międzygałązkową załapały się: modrasia

sójka

ale gdy te go olały- popłynął w drugą stronę.

A ja z wody przeszłam na drzewa

sójka

- lubonianka
i grubodziób wołający do siebie panny 

Podczas spacerku obserwowałam 4 raniuszki z odległości pół metra. Napatrzyłam się na te cudne kuleczki, ale zdjęcie jednemu z nich zrobiłam dopiero, gdy odleciał dalej,

Szkoda, że nie usiadł na takie gałązki, byłoby ładne zdjęcie, a tak- na koniec spacerku, gałązki bez raniuszka

Podczas spacerku obserwowałam 4 raniuszki z odległości pół metra. Napatrzyłam się na te cudne kuleczki, ale zdjęcie jednemu z nich zrobiłam dopiero, gdy odleciał dalej,

Szkoda, że nie usiadł na takie gałązki, byłoby ładne zdjęcie, a tak- na koniec spacerku, gałązki bez raniuszka

To zdjęcie powinno znaleźć się w zagadkach: znajdź jakiegokolwiek ptaka.lubonianka pisze:
Pardon, żartuję
No i te sójkowe oczy...