Alicjo Widocznie kaczorkowi za dużo ACE sie wlało do prania Bardzo mi siepodoba pierwsza fotka Pani i psa-takie cieplutkie wrażenie Bo ptaszki jak zwykle Tobie pięknie pozowały
Ależ cudne te fotki! Zielone i czerwone ptaszki są bardzo urokliwe Tego czarnego to jakoś mniej lubie. Chyba za ten wielki straszliwy dziub Czy gawrony mogą atakować ludzi? Pewnie glupie pytanie .Moze za dużo Hitchcock' a się naoglądałam
ludi2 pisze:Czy gawrony mogą atakować ludzi? Pewnie glupie pytanie .Moze za dużo Hitchcock' a się naoglądałam
Ludi Mogą. Zresztą nie tylko gawrony. W jednej konkretnej sytuacji - kiedy bronią młodych. Mnie gawron zaatakował, kiedy nieświadomie zbliżyłam się do chodzącego w trawie podlota. Kilka razy z krzykiem pikował tuż nad moją głową, przy czym dziób mijał mnie dosłownie o włos, oganiałam się torbą, ale to nie pomagało. Dopóki nie wyszłam z rejonu uważanego przez gawrona za swój, dotąd mnie ścigał. Fakt, że jakoś nie tyle czułam zagrożenie, co absurdalność sytuacji
Ja miałam podobną przygodę ze sroką.Chodziłam ze starym Budrysem i sroka go zaatakowała,dziobiąc w ogon.Musiałam bronić psa,więc sroka pikowała na mnie
Niedobry był ten mokry śnieg. Pod jego ciężarem wiele konarów połamało się a nawet powywracały całe drzewa Jest i nowe dla nich wiosenne zagrożenie, a mianowicie bobry ruszyły do akcji
Ptaszki jakoś sobie radzą, oczywiście z pomocą dobrych ludzi. W parku jedzenia jest tak dużo, że nawet kaczki i gołębie gardzą chlebkiem
"Maszeruje żołnierz ..." tylko szkoda, że piosenki nie śpiewa