Karmnik Accipitera
Moderator: Lamika
Re: Karmnik Accipitera
Na allegro kukurydza wędkarska jest po 1,70 za kg.
Pierwsza zasiadka przy dzikim karmniku 
Na razie bez rewelacji, ptaki potrzebowały trochę czasu, żeby oswoić się z moją czatownią.
Naliczyłem około 20 sikor bogatek, były też pojedyncze modraszki, w między czasie nadleciało stado około 30 grubodziobów.
Niestety zajęły tylko wysokie partie drzewek i nie skusiły się na rozsypane ziarno.
modraszka przy kulce

bogatka

grubodziób

Na razie bez rewelacji, ptaki potrzebowały trochę czasu, żeby oswoić się z moją czatownią.
Naliczyłem około 20 sikor bogatek, były też pojedyncze modraszki, w między czasie nadleciało stado około 30 grubodziobów.
Niestety zajęły tylko wysokie partie drzewek i nie skusiły się na rozsypane ziarno.
modraszka przy kulce

bogatka

grubodziób

30 grubodziobów???
No tak, to dlatego ich nie mogłem znaleźć we Wrocku - wszystkie siedzą u Acciego.
No tak, to dlatego ich nie mogłem znaleźć we Wrocku - wszystkie siedzą u Acciego.
Oj, będzie miał karmnik powodzenie ... jak tylko grubodzioby zasiądą do stołu, to ziarenek dla sikorek zabraknie 
Jak ja bym chciała chociaż
jednego grubodzioba w karmniku zobaczyć 
Żałuję, że nie mam kiedy zaobserwować co dzieje się w przydomowym karmniku, dzisiaj rano na szczęście znalazłem 30 minut, żeby na spokojnie usiąść przy oknie i chociaż przez chwilę zobaczyć jakie ptaki przylatują się posilić. Standardowo bogatki i modraszki, czasem pojawi się kowalik, było sporo mazurków i kilka wróbli.
Trochę dziwi mnie brak dzwońców i to od kilku lat
Dziki karmnik to juz w ogóle jest poza moją kontrolą, po śladach widzę jednak, że ptaki regularnie przylatują. Na spróchniałej gałęzi wysypuję ziarno i standardowo pod drzewem na niewielkim kopczyku ziemi. Wszystko znika
Trochę dziwi mnie brak dzwońców i to od kilku lat
Dziki karmnik to juz w ogóle jest poza moją kontrolą, po śladach widzę jednak, że ptaki regularnie przylatują. Na spróchniałej gałęzi wysypuję ziarno i standardowo pod drzewem na niewielkim kopczyku ziemi. Wszystko znika
- lubonianka
Acci u mnie siedzą "Twoje" dzwońce
Codziennie siadają na drzewo na wysokości mojego okna i mogę je obserwować do woli
Pozdrowię je! 
- lubonianka
Podaj adres, to puszczę je priorytetem, na jutro będą