Ładnie to tak obstawiać karmnik sąsiada, zamiast założyć swoją stołówkę?
[2018] Moje wyprawy i wyprawki...
Re: [2018] Moje wyprawy i wyprawki...
Gratki sokoła! Widziałem inne fotki na ornitho, ale Twój zoom jest bezkonkurencyjny!
- lubonianka
Sympatycznie patrzą ptaszki w Twoją stronę
skoro jest śnieg, to czekamy na śnieguły
i na to, co jutro, czyli dziś 
Krakers
zawsze podziwiam Twoje zdjęcia ptaków, ale od dzisiaj podziwiam też padający śnieg na Twoich fotkach 
lubonianka pisze: skoro jest śnieg, to czekamy na śnieguły![]()
Jeszcze trochę poczekacie
Ale po kolei .W weekend przyszedł czas na Poznań ,konkretnie Park Szelągowski (w którym muszę się przyznać-nigdy jeszcze nie byłem

Wyżej leciały gęsi

Już w parku na Warcie duży ruch , są stadka gągołów

Lecimy dalej i trafiamy do Kiekrza ,tam były obserwowane nury czarnoszyje,ale oczywiście trafiamy w złe miejsce ,bo ptaki siedzą w południowej części zbiornika.No cóż mówi się trudno, fotografuje więc to co się kręci dookoła ,czyli m.in grubodzioba ,który był w tym samym miejscu co podczas ostatniej wyprawy tutaj

Na pocieszenie przelatuje imponujące ,szczególnie o tej porze roku stado 15 czapli białych

Ostatni punkt na ten dzień-Jezioro Maltańskie,tutaj zwykle idziemy w ilość,jeszcze tylko kwiczoł na trawniku

I można się zabierać za mewy

Na pocieszenie przelatuje imponujące ,szczególnie o tej porze roku stado 15 czapli białych

Ostatni punkt na ten dzień-Jezioro Maltańskie,tutaj zwykle idziemy w ilość,jeszcze tylko kwiczoł na trawniku

I można się zabierać za mewy