Obrączkowanie
Moderator: Lamika
- kisiel1992
- kisiel1992
Re: Obrączkowanie
Wyglądało to tak, że pewni Państwo znaleźli kontakt do znajomego (który nie jest obrączkarzem)
http://ornitologszczecin.blogspot.com/
Skontaktowali się z nim, a on napisał do mnie
Samo gniazdo znajdowało się na 9 piętrze (jak dobrze pamiętam). Było w zwykłej doniczce na kwiaty, którą właścicielka miała wyrzucić wiosną. Pisklaków było 5. Wszystkie na wylocie... No i jedno wyfrunęło z gniazda bez obrączki i poszybowało na blok znajdujący się obok
Skontaktowali się z nim, a on napisał do mnie
Samo gniazdo znajdowało się na 9 piętrze (jak dobrze pamiętam). Było w zwykłej doniczce na kwiaty, którą właścicielka miała wyrzucić wiosną. Pisklaków było 5. Wszystkie na wylocie... No i jedno wyfrunęło z gniazda bez obrączki i poszybowało na blok znajdujący się obok
- kisiel1992
Np jak właścicielka wychodziła wywieszać ciuchy do schnięcia, to matka nie uciekała z gniazda, tylko bacznie się przyglądała
Ale w sumie taka pustułka nie ma tak wielu korzyści z życia przy ludziach jak np. jakiś ssak, który wyjada resztki ze śmietników
Ale w sumie taka pustułka nie ma tak wielu korzyści z życia przy ludziach jak np. jakiś ssak, który wyjada resztki ze śmietników
- kisiel1992
- kisiel1992
Zostawiłem, jutro mi pewnie obrączek nie wystarczy, bo tyle od połowy grudnia się złapało