Karmniki Emen
Moderator: Lamika
Re: Karmniki Emen
Lamiko,na moich wiszących karmnikach mogą siadać tylko małe ptaszki.Gołąb się nie utrzyma na patyczku 
Zawsze tam coś spadnie pod karmnik a gołębie tylko czekają. Z tego tez powodu waham się, czy powiesić karmnik na balkonie. 2 zimy temu przylatywały bogatki i modraszki i wszystko było dobrze, ale zeszłej zimy zwiedziały się gołębie i od samego rana dreptały po balkonie, wprawdzie sprzątały rozsypane ziarenka, ale zostawiały o wiele gorszy bałagan, którego czasem i szpachelką nie mogłam odskrobać 
Birds of a feather flock together.
Chłodno się zrobiło i w moim karmniku wszystko wróciło do normy
Stado wróbli oblega karmniki - tuby a mniejsze stado sikorek preferuje kule tłuszczowe,z rzadka przegryzając ziarnkiem słonecznika
Wróble jeszcze nie bardzo rzadko korzystają z kul. W każdym razie na brak pierzastych gości nie narzekam 
Emen - tylko pozazdrościć
. Moje towarzystwo nie jest tak ułożone. 
Oto ilustracja moich wcześniejszych opowieści.Dwa wiszące karmniki: lewy do słonecznika,prawy do mieszanki nasion.Jak widać,ten ze słonecznikiem cieszy się dużo większą popularnością
Ja go uzupełniam raz dziennie,więc na kolacje pozostają tylko inne nasionka i ziarenka. Niestety.ptaszków nie ma,bo siedziały mi nad głową,na brzozie.Czekając aż odejdę na taką odległość,z której wykonanie zdjęcia telefonem będzie niemożliwe

- lubonianka
Bardzo sympatycznie to wygląda
Tuby bardzo praktyczne: ptaszki sobie pojedzą, a potem kupki lecą od razu na trawnik
- o wszystkim Emen pomyślałaś
Nie musisz się martwić o szorowanie balkonu lub parapetu
a co się napatrzysz na ptactwo- to Twoje 
Emen
mnie też się podoba Twoja stołówka