Wschodnie obietnice
Filmoteka
Re: Filmoteka
Moje córki krowy Polecam.Bardzo dobry film.
Obejrzałam "Moje córki krowy" i w zachwyt nie wpadłam
Jest niewątpliwie dobrze grany, Kulesza jak zwykle świetna, ale sam scenariusz to jak zaglądanie do sąsiadów nie tyle przez dziurkę od klucza, co przez wyjęte z futryny drzwi. Wiem, wiem, że to o przemijaniu, odchodzeniu rodziców, ale niczego nowego odkrywczego w tym nie znalazłam
W rodzinie, jak to w rodzinie, kłócimy się ale trzymamy się razem. W sumie nuda 
Birds of a feather flock together.
Bardzo interesujący film Zmartwychstały Spojrzenie na temat oczyma drugiej strony.
Logiki dopatrywać się w nim trudno, ale wciąga, czasem nawet jak....g... (kto obejrzy, zrozumie)
Łowcy głów
Łowcy głów
Wczoraj był na Polsacie, oglądałam dość nieuważnie, więc postanowiłam dziś obejrzeć "po porządku" . Może jeszcze komuś się spodoba. Pierwsza część niepokojąca, druga bardziej dosadna, ale poza pierwszą warstwą jest jeszcze druga, alegoryczna, o dojrzewaniu, o poznawaniu własnej natury.
Stoker
Stoker
Seria godzinnych filmów o różnych oskarżonych i tego jak znaleźli się na sali sądowej. Każda inna, naprawdę dobrze zrobione i ciekawe. Warto 
Sprawa Jeana
Sprawa Cecile
Sprawa Chloe
Sprawa Leo
Sprawa Simona
Sprawa Nathalie
Sprawa Arnolda
Sprawa Laurenta
Sprawa Sophie
Sprawa Claire
Sprawa Heleny
Sprawa Martina
Sprawa Jeana
Sprawa Cecile
Sprawa Chloe
Sprawa Leo
Sprawa Simona
Sprawa Nathalie
Sprawa Arnolda
Sprawa Laurenta
Sprawa Sophie
Sprawa Claire
Sprawa Heleny
Sprawa Martina
Wszyscy pamiętają sukces kinowy filmu "Avatar".Tu przedstawiam jego polski pierwowzór(?)
Awatar czyli zamiana dusz
Awatar czyli zamiana dusz