Tawerna na Olimpie
Moderator: Lamika
Re: Tawerna na Olimpie
Rozbójnik namieszał - i to mocno, bo wróble i mazurki przestały przylatywać
. Od tygodnia przylatują czasem 3 osobniki, maksymalnie doliczyłem się 12.
Chyba zacznę wysyłać imienne zaproszenia.
Chyba zacznę wysyłać imienne zaproszenia.
Na pewno ganiał je jeszcze w piątek i chyba w niedzielę, a potem byłem w rozjazdach, więc nie widziałem. 
Apollo
Jak przychodzą ciężkie czasy to maluszki wracają.U mnie wystawiają wartownika,ale i tak nie zawsze zdążą uciec 
Dziś postanowiłem zmienić nazwę z "Tawerna na Olimpie" na "Profesjonalna hodowla krogulca". Najpierw miesiącami tuczę wróble i mazurki, by mój pupil hodowlany dostał wyłącznie pełnowartościowy, zbilansowany, naturalny pokarm - bez konserwantów.
Ja już mam w rocznym krogulca, na razie go nie potrzebuję widywać!!!
W karmniku wyłącznie pojedyncza bogatka:

i gołębie, nic nie robiące sobie z odwiedzin krogulca:

Krogulca namierzyłem dziś szybującego przez moją działkę w stronę drzew, oddalonych o ok. 100 m. Przysiadł tam - i czatował, tym razem na drugą stronę (tzn. mnie pokazał swe plecuszki):

Karmę uzupełniam w jednym karmniku co 3-4 dni; gołębie wybierają słonecznik i kukurydzę, pozostawiając zboże. Jeszcze miesiąc temu koniecznym było uzupełnianie obu karmników 2x dziennie. W ostatnich dniach przylatywały pojedyncze wróble, 2-3 osobniki. Widać krogulec nie potrzebuje dużego stada, skoro dziś znalazłem na trawniku te piórka:

Ech...

Ja już mam w rocznym krogulca, na razie go nie potrzebuję widywać!!!
W karmniku wyłącznie pojedyncza bogatka:
i gołębie, nic nie robiące sobie z odwiedzin krogulca:
Krogulca namierzyłem dziś szybującego przez moją działkę w stronę drzew, oddalonych o ok. 100 m. Przysiadł tam - i czatował, tym razem na drugą stronę (tzn. mnie pokazał swe plecuszki):
Karmę uzupełniam w jednym karmniku co 3-4 dni; gołębie wybierają słonecznik i kukurydzę, pozostawiając zboże. Jeszcze miesiąc temu koniecznym było uzupełnianie obu karmników 2x dziennie. W ostatnich dniach przylatywały pojedyncze wróble, 2-3 osobniki. Widać krogulec nie potrzebuje dużego stada, skoro dziś znalazłem na trawniku te piórka:
Ech...
Ostatnio zmieniony środa, 27 stycznia 2016, 09:51 przez Apollo, łącznie zmieniany 1 raz.
Lamiko - co więcej, może teraz wróble pogrążają finansowo jakichś sąsiadów? 
Siąpi dziś niemiła mżawka; nie jest zimno, ale niespecjalnie chce się wychodzić na dwór. Ptaki nieliczne, ale za to ciekawi goście - nad dachem sąsiadów mżawkę postanowił przeczekać dzięcioł:

i kos:

W hodowli dziś puściutko, nie licząc gołębi.
Siąpi dziś niemiła mżawka; nie jest zimno, ale niespecjalnie chce się wychodzić na dwór. Ptaki nieliczne, ale za to ciekawi goście - nad dachem sąsiadów mżawkę postanowił przeczekać dzięcioł:
i kos:
W hodowli dziś puściutko, nie licząc gołębi.
Ostatnio zmieniony środa, 27 stycznia 2016, 09:53 przez Apollo, łącznie zmieniany 1 raz.