Wszystko co bawi, śmieszy, straszy, złości i rozczula
Moderator: Lamika
Re: Wszystko co bawi, śmieszy, straszy, złości i rozczula
A cóż to za dziwna para
To się nazywa dbanie o dziecko 
Miłośników miejskich dzikich zwierzątek uczulam: albo je likwidować albo miastowym nakazać wyprowadzić się do lasu
Człowiek zabrał zwierzakom tereny a obu grupom nie da się razem żyć w mieście. Dzieci są atakowane przez głodne zwierzaki. Na zdjęciu zwierzak jest piękny ale pomyślcie, że jest coraz mniej jedzenia dla nich i bywa, że z głodu 3 dni leżą w agonii. I miłośnicy zwierząt chcą (a może lubią) na to patrzeć 
Smutne to, bo jak widać ta locha niezaczepiana jest zupełnie nieszkodliwa. Chcemy czy nie, dziki staja się zwierzętami miejskimi i przystosowują się do współistnienia z ludźmi w miastach.
Czyli wrócę do tego, co napisałam : Jej los jest przesądzony. Jedni się z tego cieszą i popierają, inni z trudem się z tym okrucieństwem godzą. Ale cóż: człowiek jest królem stworzenia i cokolwiek robi zwierzętom słuszne jest.
po edycji:
Ciągle tkwi mi w pamięci sprzed lat zdjęcie uroczych kotków wstawione przez ronina. A po kilku dniach oschła informacja, że kotki zostały zlikwidowane. Jednym to obojętne, po co tyle kotów. Innych boli latami. I tyle.
po edycji:
Ciągle tkwi mi w pamięci sprzed lat zdjęcie uroczych kotków wstawione przez ronina. A po kilku dniach oschła informacja, że kotki zostały zlikwidowane. Jednym to obojętne, po co tyle kotów. Innych boli latami. I tyle.
Birds of a feather flock together.