Filmoteka
Obejrzałam Pana Turnera. Cóż za menażeria dziwaków, z Mr. Turnerem na czele
Trzeba przyznać, że film dopracowany w szczegółach: piękne, soczyste kolory, ciekawe malarskie kadry; także charakteryzacja postaci, włącznie z zepsutymi zębami bohatera
Timothy Spall gra doskonale, chociaż mnie przeszkadzało w odbiorze skojarzenie z jego rolą Wormtaila w Harrym Potterze, a to ze względu na charakterystyczną fizjonomię, absolutnie nie grę, całkowicie odmienną.
To co wyżej to na plus. Na minus: film był jednak nudnawy. Właściwie nie wiem, co z niego wynikało, poza tym, że malarze to niechlujni dziwacy z talentem
To co wyżej to na plus. Na minus: film był jednak nudnawy. Właściwie nie wiem, co z niego wynikało, poza tym, że malarze to niechlujni dziwacy z talentem
Birds of a feather flock together.
Re: Filmoteka
Filary ziemi odc.1
Filary ziemi odc.2
Filary ziemi odc.3
Świat bez końca odc.4
Filary ziemi odc.5
Filary ziemi odc.6
Filary ziemi odc.7
Filary ziemi odc.8
Świat bez końca odc.1
Świat bez końca odc.2
Świat bez końca odc.3
Świat bez końca odc.4
Świat bez końca odc.5
Świat bez końca odc.6
Świat bez końca odc.7
Świat bez końca odc.8
Filary ziemi odc.2
Filary ziemi odc.3
Świat bez końca odc.4
Filary ziemi odc.5
Filary ziemi odc.6
Filary ziemi odc.7
Filary ziemi odc.8
Świat bez końca odc.1
Świat bez końca odc.2
Świat bez końca odc.3
Świat bez końca odc.4
Świat bez końca odc.5
Świat bez końca odc.6
Świat bez końca odc.7
Świat bez końca odc.8
Re: Filmoteka
Ostatnio jedna z telewizji przypomniała sagę "Ojciec chrzestny".Obejrzałem z przyjemnością.To ciągle jest genialny film.
Ojciec chrzestny I
Ojciec chrzestny II
Ojciec chrzestny III
Ojciec chrzestny I
Ojciec chrzestny II
Ojciec chrzestny III
Zdanie odrębne - na marginesie: Istotnie seria "Ojciec chrzestny" jest zrobiona sprawnie, interesująco i wciągająco. I to jest wada i grzech tego filmu. Z pospolitych bandytów zrobił romantycznych bohaterów
Niebezpiecznie ale pięknie jest być gangsterem - adrenalina i życie na krawędzi - do wielu to przemówiło...
Birds of a feather flock together.