Kawusiu
Nasze balkony
Moderator: Lamika
Re: Nasze balkony
Mirtusz
jakie świeże kwiaty mimo południowej strony. Ciekawa ta uprawa hydroponiczna, pewnie wszyscy z Twojej podpowiedzi o tej uprawie skorzystamy.
Kawusiu
pachnącej aksamitki nigdy nie miałam. Muszę się zapytać u nas w sklepie o taką.
Kawusiu
Moja surfinia na dzień dzisiejszy wygląda tak...

W pielęgnacji jest niewdzięczna, przy obcinaniu przekwitłych kwiatów wszystko się lepi, trzeba ostrożnie przeglądać, żeby nie połamać zdrowych gałązek bo są bardzo kruche. Pilnować bardzo, aby nie przesuszyć bo raz dwa więdnie, no i codziennie oglądać, czy nie została zaatakowana przez mszyce
, ale warto trochę się pomęczyć 

W pielęgnacji jest niewdzięczna, przy obcinaniu przekwitłych kwiatów wszystko się lepi, trzeba ostrożnie przeglądać, żeby nie połamać zdrowych gałązek bo są bardzo kruche. Pilnować bardzo, aby nie przesuszyć bo raz dwa więdnie, no i codziennie oglądać, czy nie została zaatakowana przez mszyce
Kawusiu
Surfinia jest po prostu przepiękna
Zawsze żałuję,ze na moim oknie nie da się jej hodować,bo właśnie za delikatna 
Kawusiu, śliczna surfinia
Miałem ją w zeszłym roku, ale w słońcu mdlały jej kwiaty i liście. Nie miała szansy na przetrwanie
Natomiast miniaturowa ma się doskonale 

Chyba mija miesiąc od moich ostatnich zdjęć. Wg mnie widać różnicę

Chyba mija miesiąc od moich ostatnich zdjęć. Wg mnie widać różnicę
Arkę zbudowali amatorzy, Titanica fachowcy.
Re:
Lamika pisze:MirtuszRóżnicę widać - balkon masz przepięknie ukwiecony. Czy ta miniaturowa surfinia to to, co jest nazywane milion dzwonków (Million Bells)
Dziękuję, Lamiko
Arkę zbudowali amatorzy, Titanica fachowcy.
Mirtuszu, pięknie ukwiecony masz balkon. Muszę się rozejrzeć za tą miniaturką ..... tylko czy ona może żyć na nasłonecznionym balkonie