Nasze balkony

Moderator: Lamika

Fili

Re: Nasze balkony

Post autor: Fili »

Mirtusz :) jakie świeże kwiaty mimo południowej strony. Ciekawa ta uprawa hydroponiczna, pewnie wszyscy z Twojej podpowiedzi o tej uprawie skorzystamy.
Kawusiu :) pachnącej aksamitki nigdy nie miałam. Muszę się zapytać u nas w sklepie o taką.
Awatar użytkownika
Kawusia

Post autor: Kawusia »

Moja surfinia na dzień dzisiejszy wygląda tak...
Obrazek

W pielęgnacji jest niewdzięczna, przy obcinaniu przekwitłych kwiatów wszystko się lepi, trzeba ostrożnie przeglądać, żeby nie połamać zdrowych gałązek bo są bardzo kruche. Pilnować bardzo, aby nie przesuszyć bo raz dwa więdnie, no i codziennie oglądać, czy nie została zaatakowana przez mszyce :roll: , ale warto trochę się pomęczyć :D
Kocham moje miasto
Obrazek
Awatar użytkownika
Jola

Post autor: Jola »

Kawusiu :D Tfu,tfu żeby nie zauroczyć toć to sam kwiat :o Przepiękna :D
Obrazek
Awatar użytkownika
Lamika
Administrator

Post autor: Lamika »

Kawusiu :) Fakt, że surfinia jest pracochłonna w pielęgnacji, ale efekt masz wspaniały :D
Birds of a feather flock together.
Awatar użytkownika
emen5

Post autor: emen5 »

Kawusiu :) Surfinia jest po prostu przepiękna :) Zawsze żałuję,ze na moim oknie nie da się jej hodować,bo właśnie za delikatna :roll:
Pozdrawiam
Obrazek
Awatar użytkownika
Alicja

Post autor: Alicja »

Kawusiu :D miałam surfinie i wiem ile jest z nimi roboty :( Twoja aż mówi sama za siebie a nawet słyszę, jak Ci dziękuje za opiekę :D moje niestety, połamał wicher i przyrzekłam sobie, że już nie powieszę żadnych kwiatków na balkonie :( :evil:
P o z d r a w i a m
Obrazek
Awatar użytkownika
Mirtusz

Post autor: Mirtusz »

Kawusiu, śliczna surfinia :shock: Miałem ją w zeszłym roku, ale w słońcu mdlały jej kwiaty i liście. Nie miała szansy na przetrwanie :roll: Natomiast miniaturowa ma się doskonale :D

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Chyba mija miesiąc od moich ostatnich zdjęć. Wg mnie widać różnicę ;)
Arkę zbudowali amatorzy, Titanica fachowcy.
Awatar użytkownika
Lamika
Administrator

Post autor: Lamika »

Mirtusz :) Różnicę widać - balkon masz przepięknie ukwiecony. Czy ta miniaturowa surfinia to to, co jest nazywane milion dzwonków (Million Bells) :?:
Birds of a feather flock together.
Awatar użytkownika
Mirtusz

Re:

Post autor: Mirtusz »

Lamika pisze:Mirtusz :) Różnicę widać - balkon masz przepięknie ukwiecony. Czy ta miniaturowa surfinia to to, co jest nazywane milion dzwonków (Million Bells) :?:

Dziękuję, Lamiko :) Tak, to jest surfinia Million Bells :) Bardzo mało kłopotliwa odmiana. Jej pielęgnacja ogranicza się jedynie do podlewania, a kwiatki po przekwitnięciu same odpadają ;)
Arkę zbudowali amatorzy, Titanica fachowcy.
Awatar użytkownika
Kawusia

Post autor: Kawusia »

Mirtuszu, pięknie ukwiecony masz balkon. Muszę się rozejrzeć za tą miniaturką ..... tylko czy ona może żyć na nasłonecznionym balkonie :roll: :?:
Kocham moje miasto
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze balkony”