Park Skaryszewski im. I.J.Paderewskiego w Warszawie
Moderator: Lamika
Re: Park Skaryszewski im. I.J.Paderewskiego w Warszawie
Alicjo
Miałaś znowu owocny spacer
A sikorkami się nie martw.U mnie tez nie bardzo jedzą.Wolą naturalne jedzonko 
Sikorki znów zaczęły domagać się karmienia, najchętniej na obie ręce
siadają na gałązce tuż przed człowiekiem i popiskują albo przelatują po kilka razy przed samym nosem dotąd, aż dostaną trochę ziarenek

Wiewiórki już nie zakopują orzechów, tylko zjadają na miejscu
włażą na spodnie, zaglądają do kieszeni ...

No tak, jaśnie pan na gałązce a pani musi bosymi nóżkami stąpać po śniegu

CDN

Wiewiórki już nie zakopują orzechów, tylko zjadają na miejscu

No tak, jaśnie pan na gałązce a pani musi bosymi nóżkami stąpać po śniegu

CDN
Alicjo, dzięki za obrazkowy przegląd ptasich piękności, przynajmniej mogę zobaczyć ptaki z bliska bo u nas w Parku takich niestety nie widuję 
Alicjo
Jeszcze raz rewelacyjne zdjęcia 
Alicjo
Takie cudowności,że musze i ja sie tam wybrać z pełnymi kieszeniami 
Wczoraj mąż sam poszedł do parku pokarmić sikorki. Przyzwyczajone do gołej ręki dość nieufnie brały mu ziarenka i orzeszki z rękawiczki, więc poświęcił się i schował rękawiczki do kieszeni. I to był błąd, bo w pewnym momencie zdesperowana sójka usiała mu na dłoni i poczęstowała się orzeszkiem, pozostawiając na palcu dość głęboki ślad pazura.
Wszystkie karmniczki były pełne a obok nich siedziały zmarznięte ptaszynki. Przy jednym z karmików zgodnie uwijała się grupka sikorek, samotna samiczka wróbla, kos, dzięcioł, kwiczoł i ... wiewiórka

Pani kosowej chyba takie towarzystwo nie odpowiadało, bo najpierw dość długo siedziała na gałęzi sąsiedniego drzewa a później zanurkowała by poszukać czegoś do jedzenia pod śniegiem

CDN
Wszystkie karmniczki były pełne a obok nich siedziały zmarznięte ptaszynki. Przy jednym z karmików zgodnie uwijała się grupka sikorek, samotna samiczka wróbla, kos, dzięcioł, kwiczoł i ... wiewiórka

Pani kosowej chyba takie towarzystwo nie odpowiadało, bo najpierw dość długo siedziała na gałęzi sąsiedniego drzewa a później zanurkowała by poszukać czegoś do jedzenia pod śniegiem

CDN
Bardzo ładne sprawozdanie z zimowego parku
Ale najbardziej mi się podoba kuleczka - piłeczka z rudzika