Kwiatki i inne takie z rabatki
Moderator: Lamika
Re: Kwiatki i inne takie z rabatki
Lamiko,gratuluję
Moja hoja zakwitła pierwszy raz po 5 latach,więc się nie dziwię. Teraz już wiesz jak wyglądają pączki hoi 
- lubonianka
Re:
Oj chyba poproszę Emen o sadzonkę dla mnieLamika pisze: Malutką sadzonkę hoi dostałam od Emen kilka lat temu. DziękujęMa dobrą rękę do kwiatów
Re: Re:
Ani nie odżywiam, ani nawet nie przemawiam, podlewam nader rzadko i skromnie.lubonianka pisze:Czy stosujecie jakieś nawozy, odżywki? Oprócz przemawiania, oczywiście
Birds of a feather flock together.
- lubonianka
Re: Re:
Muszę ją zatem zaniedbać, to potem jak dostanie trochę wody- odwdzięczy się kwiatamiLamika pisze: Ani nie odżywiam, ani nawet nie przemawiam, podlewam nader rzadko i skromnie.
Lubonianko
Hoja musi mieć stałe miejsce,najlepiej słoneczne i musi być z tej miejscówki zadowolona
Nie wolno jej przestawiać ani przekręcać. Ta hoja,którą pokazywałam ma pędy owinięte wokół podpór i stoi na południowym oknie.Bardzo mi przeszkadza,ale nie chcę jej dokuczać
Moja druga hoja wisi w kuchni,pod sufitem,w pobliżu kuchenki gazowej i pędy prowadzi na szafkach, aż do okna i owija się na karniszu.I też kwitnie. Obie podlewam obficie raz na tydzień 
- lubonianka
Dziękuję Emen
No ja z moją tańcowałam już między trzema miejscami- ostatnie ma od sierpnia
no nic, teraz ją zostawię w spokoju, kto wie? Może też pochwalę się kiedyś swoimi kwiatkami -za kilka lat 
Lubonianko
Już pisałam-moją hoję przestawiłam 4 lata temu i wierz mi dopiero w tym roku puściła pierwsze liście od tego czasu.Już wypatruję pączków,ale czy na tyle się odobraziła?
Charakterny kwiatek 
Lamiko,jeszcze dużo zawiązków znajdziesz
Tylko pamiętaj:nie wolno obrywać zawiązków po przekwitnięciu.Tworzy się taki słupek,na którym będą wyrastać kwiatki w następnym kwitnieniu