Co to za ćma?
Moderator: Lamika
Re: co to za ćma?
to miałam szczęście. zaciekawiło mnie co to za dziwna żółta ćma więc cyknęłam jej zdjęcie. następne ćmy.<w sumie ich będzie 9 ale teraz daję trzy>
cd na 1 i 2 zdjęciu jest ta sama ze złożonymi i rozłożonymi skrzydłami
Ostatnio zmieniony 27 lip 2012, 20:02 przez mgiełka, łącznie zmieniany 1 raz.
W Każdym poście jest tylko jeden gatunek? sporo tego masz 
a uzbierało mi się tego. tam gdzie pisze w poście to u góry i pod spodem jest ta sama a tak to są różne. 5(1) i 5 (2) na pewno zauważysz jak tam myszką najedziesz
Z pierwszego postu ta pierwsza fotka i z drugiego pierwsze dwie to Euclidia glyphica sama zobacz
mogę się mylić 
tylko się nie przemęczaj Ciuciek. wiem że szukanie jest męczące. mnie się nie spieszy. najbardziej to ta żółta mnie ciekawiła z 1 posta bo taka inna niż inne ćmy które widziałam była. faktycznie to ta sama ćma na tych 3 zdjęciach teraz się jej przyjrzałam i to jest chyba Euclidia glyphica. dzięki za pomoc
Pierwszy post fotka druga to zapewne Epirrhoe rivata albo Epirrhoe alternata Chciałbym aby wypowiedział się ktoś obeznany w temacie, możesz tą fotkę dać na FP 
Ostatnia fotka postu pierwszego Scotopteryx chenopodiata
ogólnie wrzuć na FP jak możesz chce mieć pewność ,że dobrze oznaczam
Ostatnia fotka postu pierwszego Scotopteryx chenopodiata
ogólnie wrzuć na FP jak możesz chce mieć pewność ,że dobrze oznaczam
Drugie post ostatnia fotka to może być Pyrausta aurata ale tu daje 70% osobniki tego gatunku mają pod czerwienione górne skrzydełka a twój tego nie ma.. natomiast żółte znaczenia pasują 
W jakiej okolicy widziałaś te osobniki?
W jakiej okolicy widziałaś te osobniki?