sorry za PpP
Karmniki Emen
Moderator: Lamika
Re: Karmniki Emen
Gdzie można kupić taki karmniczek tuba??
sorry za PpP
sorry za PpP
Emen
duzy karmnik, wielka kula
same przyjemności mają Twoje ptaszęta 
Musisz chyba założyć monitoring
Musisz chyba założyć monitoring
Chciałam jeszcze pokazać karmnik - tubę.Niestety,nie udało się zrobić dobrego zdjęcia,bo tuba jest prawie pusta
Ponieważ wisi na drzewie,to zamiast tubu na zdjęciu widać pień bzu
Martwiłam się,czy się spodoba sikorkom
A one jedzą na potęgę
Jak tak dalej pójdzie,to będę musiała dokupić słonecznika 
Nasze osiedlowe stadka wróbli i sikorek nie mogą narzekać na brak urozmaicenia w cateringu
Oprócz pokazywanego już dużego karmnika,po drugiej stronie chodniczka stoi karmnik,który sąsiadka postawiła przed swoimi oknami (mieszka na parterze). Korzystają z niego głównie wróble,które siedzą w krzaku pigwy,urządzając nieustanne wiece 

Ponieważ liście z bzów już opadły,w całej okazałości widać wiszący karmnik dla sikorek i dwie kule,które zgodnie okupują wróble i sikory
Wróble pilnie obserwują sikorki siadające na patyczkach wiszącego karmnika.Wczoraj po raz pierwszy widziałam śmiałka,który z niego skorzystał
Biorąc pod uwagę,że co dzień zjadają całą zawartość karmniczka,po podłączeniu się wróbelków,ani chybi zbankrutuję

c.d.n.

Ponieważ liście z bzów już opadły,w całej okazałości widać wiszący karmnik dla sikorek i dwie kule,które zgodnie okupują wróble i sikory

c.d.n.
Ptaszyska zadziwiają mnie co raz bardziej.W czwartek robiłam porządki w ogródku,ale moja obecność absolutnie nie przeszkadzała wróblom i sikorkom: okupowały całymi stadami bzy w kolejce do jedzonka
Natomiast wczoraj,gdy robiłam zdjęcia,nie mogłam stanąć w takiej odległości,aby zrobić dobrej jakości zdjęcie
Nawet nie zbliżały się do karmnika,uciekając na mój widok,mimo,że dłuższy czas stałam bez ruchu
Najwyraźniej nie życzą sobie zdjęć
W związku z tym zdjęcia są albo z dużej odległości,albo nieostre,bo nie było czasu na ustawienie optymalnej ostrości
Gołąbek w karmniku to częsty widok

Karmnik został opróżniony,więc trzeba się zadowolić tym,co ukruszyło się z kuli ....

Bogatka czeka aż zrezygnuję z fotografowania

c.d.n.
Gołąbek w karmniku to częsty widok

Karmnik został opróżniony,więc trzeba się zadowolić tym,co ukruszyło się z kuli ....

Bogatka czeka aż zrezygnuję z fotografowania

c.d.n.