Paprykowy growlog
Moderator: Lamika
Re: Paprykowy growlog
Muszę przyznać,że zostałem zaskoczony.Pozytywnie.Lubię ostre jedzenie.
Sokolniku
Jestem pełna podziwu
I już wiem do kogo się zwrócić po ostrą paprykę 
Z pewnych powodów technicznych przez jakieś 2 tygodnie drzwiczki do pudła muszą być uchylone. Sąsiedzi muszą mieć niezłą zagwozdkę co się u mnie dzieje 
"Przegrana nie jest naturalną częścią gry" - Magnus Carlsen
Mały update. Pomidory siedzące od początku swojego życia pod LEDami rosną bardzo ładne, mocne. Papryki trochę wyciągnięte, ale też całkiem szybko przyrastają. Czekam na wykiełkowanie roślin z zeszłego tygodnia, ale powinny się już niedługo pojawiać. Dodałem lampę grzewczą 50W, żeby podnieść tempreaturę, obecnie w środku jest ok. 24*C, więc lepiej niż kilka dni temu. Trochę zdjęć:
Jalapeno testowe 15.02:

To samo jalapeno 19.02:

Pozostała hodowla:
Całość

Jalapeno

pomidor Alicante

Jalapeno testowe 15.02:

To samo jalapeno 19.02:

Pozostała hodowla:
Całość

Jalapeno

pomidor Alicante

Alicjo, to prawda
3 dni nie byłem w domu i już tęsknota za nimi!
Przy okazji, bo zapomniałem - najstarsze siewki siedzą już w ziemi prawie miesiąc, więc dostały też dziś trochę "koksu" w postaci Florovitu do upraw (3% azot; 2% potas; 70 mg/l miedź; 400 mg/l żelazo; 150 mg/l - cynk, wapń, magnez, siatka, bor; inne). Asahi niedługo kupuję, więc pewnie za 2 tygodnie będzie pierwsze poważne nawożenie nimi.
Przy okazji, bo zapomniałem - najstarsze siewki siedzą już w ziemi prawie miesiąc, więc dostały też dziś trochę "koksu" w postaci Florovitu do upraw (3% azot; 2% potas; 70 mg/l miedź; 400 mg/l żelazo; 150 mg/l - cynk, wapń, magnez, siatka, bor; inne). Asahi niedługo kupuję, więc pewnie za 2 tygodnie będzie pierwsze poważne nawożenie nimi.
Sokolnik
Faktycznie ,roślinki nie są wiotkie i tfu,tfu bardzo ładnie rosną.
Mi też serce rośnie że tak ładnie wyglądają roslinki 
"Wywołane" wczoraj rośliny zrobiły mi dzisiaj niespodziankę, wyszły 2 Naga Viper
Specjalnie duże zdjęcie, bo kiełek na razie jeszcze bardzo mały, ale ewidentnie widać, że już śpieszy do światła.