Gratuluję zajupu
a mam pytanie, bo widze, że to dieselek - 78 czy ten silnik ma już ten tzw DPF (filtr cząstek stałych)?
Teraz pakują to dziadostwo do każdego ropniaka :/
a....aa z tym przebiegiem jak na auto z 2009 roku wcale nie jest tak źle. mogę tutaj porownać swojego golfa, którego mam od lutego 2010 roku i do tej pory zrobiłm ok. 56 tys. a jeżdżę niemal codziennie. Trasa ok 50 km to u mnie standard a często też śmigam w dłuższe trasy
Jak masz kontrolę trakcji a zwłaszcza asystenta ruszania to nie uwalisz dwumasy.Najbardziej dostaje w tyłek podczas ruszania z piskiem-u mnie nie ma takiej możliwości i dlatego mam jeszcze oryginalną dwumasę......Czyli-nie taki diabeł straszny jak go malują.....
A nie orientujecie się może jak to jest z dwumasą w nowych silnikach diesla produkowanych przez VW? Chodzi mi konketnie o jednostkę 1.6 TDi 90 KM choćby z tego zwględu, że w przyszlym roku planuję zakup "salonówki" i nastawiłem się na silnik diesla. Taki mi najbardziej odpowiada. Już wiem, że DPF to standard i trzeba będzie nauczyć się z tym jakoś jeździć.. ale co z dwumasą?
Hmmm-to do końca nie jest prawda-mozna go wymontować ale należy wgrać program do komputera sterującego silnikiem-a to kosztuje-ponad tysiaka spokojnie(przynajmniej u nas)
Ja swego czasu zaślepiłem EGR i co ? -po ok 40 km zapaliła się kontrolka Check engine,po podjechaniu na komputer okazało się -"brak przepływu spalin przez zawór" .A ja mam furmankę starą -z 2004 roku.....
Za dużo tych problemów z nowymi "ropniakami"
zobaczę ile dam rady pojeździć moją obecną furmanką, która odpukać nie sprawia póki co klopotów ...potem no to już konieczna będzie zmiana dorożki
Temat można trochę odgrzebać ...
Zmieniłem dzisiaj auto. Pozbyłem się mojego starego golfa i kupiłem kię cee'd w wersji kombi co już w moim przypadku w ogóle nie było brane pod uwagę. Zawsze byłem zwolennikiem hatchbacków ale jednak "kombiaczek" jest mimo wszystko praktyczny. Kupiłem auto używane z 2009 roku. Jak pozałatwiam sobie wszytkie sprawy to wstawię tutaj jakieś zdjęcia samochodu