szpaczek.Napił się szybko,dojrzał mnie i uciekł w panice
Karmniki Emen
Moderator: Lamika
Re: Karmniki Emen
Nie wstawiam zdjęć,bo karmniki się nie zmieniają a ptaszków nie uchwycę
Musicie uwierzyć na słowo,że ruch bardzo duży.Wróbelki wyprowadziły drugi lęg i znowu zaroiło się od maluchów. Natomiast pijalnia na oknie kuchennym wciąż powiększa się o nowych użytkowników.Wrony,wróble i sikorki przychodzą od zawsze.Od pewnego czasu zaczęły zaglądać dwie sroczki - mama z dzieckiem - obie bardzo ostrożne i nieufne.A dzisiaj na świeżą wodę wpadł
Myślę,że szybko się przyzwyczai do mojej obecności. Dwa dni temu młody wróbelek,chyba uciekając przed wroną, wpadł do kuchni i zaczął skakać po rosnącej w skrzynce w mieszkaniu bazylii.Za chwilę chciał wyjść,ale szyba mu przeszkodziła
Ze strachu schował się między skrzynkę a okno i musiałam go złapać i skierować do otwartego skrzydła okna 
A może on wpadł na kawę, by bliżej Cię poznać? 
Jak zwykle nie mogę zrobić zdjęć z bliska,ale widać,ze karmniki mają powodzenie u wróbelków

Alicjo,Lamiko, to jest tylko 1/3 stada
Wszystkie oczekujące normalnie na brzozie uciekły 
Pewnie gdy mrozek szczypnie w polędwiczki, to stado się podwoi. 
Sprawiłam moim ptaszkom nowy,większy karmnik.Liczę na to,że zjawi się dzwoniec,który podobno bywa w sąsiednim budynku
Na pewno jeden gołąb nie może już zablokować całego karmnika

Muszę dodać,że stołówka była we wszystkich miejscówkach zapełniona gośćmi,którzy niestety nie lubią się fotografować

Muszę dodać,że stołówka była we wszystkich miejscówkach zapełniona gośćmi,którzy niestety nie lubią się fotografować