Też coś od siebie dodam Pogoda piękna,ptaków dużo,ale zawsze pozostaje niedosyt Kiszkowskie stawy pod względem liczebności przodowały gęgawy Jedyne dobre zdjęcie brzegówki Nawet kukułka,zwykle skryta,przeleciała nad stawami,tak,że każdy mógł ją zobaczyć
Lubonianka zapomniała napisać jeszcze o błotnikach,a przecież para tak pięknie latała nad naszymi głowami No i jeszcze sławna rybitwa białowąsa,po cropie już nie tak ładna,jak mi się wydawało i na koniec stadko mew małych Nie chwaląc się widzieliśmy je jako jedyni z całej wycieczki Oprócz tego były jeszcze krakwy,czernice,płaskonosy,rybitwy czarne,czajki,bataliony,sieweczki i wiele,wiele innych P.S Tera to tylko pozostaje mi Grzybno
No Krakers, brzegówka pierwsza klasa! Gratulacje. Błotniaki owszem bliziutko były, ale chyba lekko się już opatrzyłam nimi Garść ciekawych ptaków, słoneczko i miłe towarzystwo- wspomnienia z Kiszkowa
Mam fotki,ale to na pewno nie była feldegg,bo nie miała całej czarnej głowy.Akurat na tym zdjęciu trochę dziwnie to wygląda,ale naprawdę to miała głowę czarno-szarą
Troszkę zaniedbałem ten wątek,szczerze mówiąc nie chciało mi się Ostatni tydzień głownie jeździłem do Pruszewca,który był centrum ptasim mojej okolicy 8 maja obserwowałem tam parę świergotków rdzawogardłych Oprócz tego jeszcze obecne dubelty,kwokacz,2 sieweczki obrożne i kilka rzecznych