Ptaki na naszych podwórkach
Re: Ptaki na naszych podwórkach
Na już wam dobrze znanym świerku dzisiaj siadł sobie potrzeszcz

Inne ptaki np kruki świerkowi się tylko zza płotu przyglądają

A jeszcze inni sobie tylko przelatują nad domem

Inne ptaki np kruki świerkowi się tylko zza płotu przyglądają

A jeszcze inni sobie tylko przelatują nad domem

I to wiesnę zwiastujących
.
Piękne zaoknie
.
Piękne zaoknie
Jest to magiczne okno,który już tyle fajnych ptaków widziało,że hoho 
Dzisiaj w mojej okolicy pojawiły się szpaki.

Na wysokim drzewie przy jednym z bloków urzęduje stadko czyżyków stołujących się na parapecie okna na trzecim piętrze. Z dołu nie widać karmnika, a zastanawia mnie jak on jest zrobiony, że nie kusi gołębi - ani jeden nie atakował parapetu, mimo że były w pobliżu

Na wysokim drzewie przy jednym z bloków urzęduje stadko czyżyków stołujących się na parapecie okna na trzecim piętrze. Z dołu nie widać karmnika, a zastanawia mnie jak on jest zrobiony, że nie kusi gołębi - ani jeden nie atakował parapetu, mimo że były w pobliżu

Kos dziś pięknie i długo śpiewał a na dole mewa stała jak wmurowana, bardzo, bardzo zasłuchana

Pani wróblowa właśnie rozważa, czy warto zakładać tu gniazdko, czy może poszukać innego lokum

Mazurki wielokrotnie nurkowały w "dziupli" z patyczkami i trawkami w dziobach. Czy aby na pewno dobrze wybrały sobie miejsce na domek
Czy podczas rzęsistego deszczu nie potopią im się przypadkiem maluchy

Pani wróblowa właśnie rozważa, czy warto zakładać tu gniazdko, czy może poszukać innego lokum

Mazurki wielokrotnie nurkowały w "dziupli" z patyczkami i trawkami w dziobach. Czy aby na pewno dobrze wybrały sobie miejsce na domek

Ostatnio zmieniony środa, 9 marca 2016, 21:05 przez Alicja, łącznie zmieniany 1 raz.
Fajnie masz,jak mewy łażą sobie po Twoim ogródku
Samiczka zięby to tak naprawdę samiczka wróbelka
Samiczka zięby to tak naprawdę samiczka wróbelka