Sokoły wedrowne Warszawa Bielany
Moderator: Lamika
Re: Sokoły wedrowne Warszawa Bielany
Przyznam,że nic z tego nie rozumiem
Dla Leśnej to pierwsze pisklaki,ale Franek wychował w zeszłym roku sokołka i nie było problemu

Narazie nie jest źle, tak jakby się mogło wydywać. Od admina wiem (pisał na sokolim na boksiku), że małe po wykluciu mają jeszcze zapas z jajka, który im starcza na następne 24 godziny od klucia, ponoć niektóre hodowle właśnie z tej racji przez pierwsze 24h w ogóle nie karmią piskląt. Na chwilę obecną starszy ma 20 godzin, młodszy jakieś 13-14. Koło 11 było skromne karmienie i teraz na wieczór solidniej. Ptaszora zostało sporo, więc jeśli go dorosłe nie objedzą to piskloczki śniadanie już mają.
Garrulus, 19;58 to już Franek
próbował karmić ale kiepsko mu to wychodziło.. nie bardzo potrafił wsadzić żarełko do małych dzióbków, musi się nauczyć. Rok temu michałek sam mu z dzioba zabierał a te to jeszcze bąble i Franek musi poćwiczyć.
Garrulus, 19;58 to już Franek
Bo tak w ogóle pozytywnie jestem zaskoczony Leśną. Sokoliczka którą teraz uważam za jedną z lepszych matek - kanadyjka Durand, przy pierwszym karmieniu jako debiutantka w roli matki okładała pisklaka padliną, a dopiero przy trzecim podejściu ogarnęła, że trzeba je dzielić na kęsy i dopiero podawać maluchom.. a i trafianie do małych dzióbków było dla niej wyzwaniem.. a Leśna niczym profesjonalistka już przy pierwszym karmieniu dzieliła na kęsy i trafiała do małych dzióbków. Szacun dla Leśnej. 
Garrulusko
Też tak wyczytałam,mam nadzieję że rodzice już wiedzą o co w tym chodzi i juz bedzie dobrze 

Czy mi się wydaje czy dziurka się zrobiła?

Czy mi się wydaje czy dziurka się zrobiła?

Widać trzeciego
Tym razem karmiła Leśna, na początku wszystko dostawał jeden z pisklaków, później zgarnął też coś drugi, ale chyba niezbyt się najadł, bo po zabraniu jedzenia przez Leśną nadal piszczał, a drugi leżał już najedzony
Mały pip

Karmienie

Mały pip

Karmienie

"Przegrana nie jest naturalną częścią gry" - Magnus Carlsen