Płomykówka (Tyto alba) Kalifornia 2014
Moderator: Lamika
Re: Płomykówka (Tyto alba) Kalifornia 2014
Mam nadzieję,że puchacz nie będzie polował na płomykówki

Arkę zbudowali amatorzy, Titanica fachowcy.
A co na to płomykówkiMirtusz napisał:
Autorem tego dołka jest puchacz. Odwiedza dziuplę regularnie i chyba szykuje ją na gniazdo
Puchacz wykończył pustułkę, to i z płomykówką sobie da radęemen5 pisze:A co na to płomykówkiMirtusz napisał:
Autorem tego dołka jest puchacz. Odwiedza dziuplę regularnie i chyba szykuje ją na gniazdo![]()
Birds of a feather flock together.
emen, trudno powiedzieć co na to płomykówki. Narazie ptaki nie spotkały się twarzą w twarz, cały czas mijają się. Oby nie było tak jak prorokuje Lamika
Brzydkie spojrzenie dla Lamiki za brzydkie proroctwa

Brzydkie spojrzenie dla Lamiki za brzydkie proroctwa

Ciekawe, co wymyśli mądra głowa
W gnieździe zastałem odpoczywającą samicę. Po odpoczynku posiliła się, schowała resztki i opuściła gniazdo. Po jakimś czasie wróciła z samcem, ale nie pozwoliła mu uszczknąć ni kawałeczka z jedzenia, tylko na jego oczach pożarła resztę miąska. Chytruska została na dzienną zmianę.

https://www.youtube.com/watch?v=kpFk3ng3lF8

W gnieździe zastałem odpoczywającą samicę. Po odpoczynku posiliła się, schowała resztki i opuściła gniazdo. Po jakimś czasie wróciła z samcem, ale nie pozwoliła mu uszczknąć ni kawałeczka z jedzenia, tylko na jego oczach pożarła resztę miąska. Chytruska została na dzienną zmianę.

https://www.youtube.com/watch?v=kpFk3ng3lF8