Karmniki Emen
Moderator: Lamika
Re: Karmniki Emen
Wrony i gawrony załatwiły małą,zeszłoroczną tubę
Wieszałam ją na trzech gałązkach,używając do tego obu rąk.Wrona lub gawron miały do dyspozycji tylko dziób,a potrafiły nie tylko zdjąć tubę ale i odkręcić nakrętkę
Musiałam kupić nową,tym razem dużą tubę i mocuję ją przypinką (klamerką) do przypinania kwiatów
Do obu tub na bzie ustawia się kolejka wróbli i sikorek.Bez jest dosłownie oblepiony ptaszkami.Chciałam to udokumentować,ale te małe potwory,jak tylko zobaczyły mnie z aparatem - uciekły
Jak nie mam aparatu w ręku,one siedzą spokojnie
Oto oba karmniki w pełnej krasie.Na pierwszym planie nowy,czteromiejscowy,z ziarnem dla dzikich ptaków.Na drugim planie mniejszy,ze słonecznikiem

Gołąbki zbierają to,co wróbelki i sikorki wyrzucą z karmników

Wreszcie dwie sikorki zdecydowały się pokazać

Po kilkunastu minutach zrezygnowałam a za chwilę ptaszyska spokojnie wróciły

Oto oba karmniki w pełnej krasie.Na pierwszym planie nowy,czteromiejscowy,z ziarnem dla dzikich ptaków.Na drugim planie mniejszy,ze słonecznikiem

Gołąbki zbierają to,co wróbelki i sikorki wyrzucą z karmników

Wreszcie dwie sikorki zdecydowały się pokazać

Po kilkunastu minutach zrezygnowałam a za chwilę ptaszyska spokojnie wróciły
Emen
ciekawe, dlaczego ptaszki boją się aparatu?
W ładnym miejscu mają ptaszki stołówkę
W ładnym miejscu mają ptaszki stołówkę
Fili
Może nie spodziewały się zdjęć i nie były u fryzjera i kosmetyczki
A tak poważnie,to nie mam pojęcia.No i bardzo się dziwię,że nie reagują na mnie jeżeli nie mam w ręku aparatu lub telefonu 
Lamiko,małe ptaszki są.Nie ma kosów,szpaków i kwiczołów
A karmnik został przykręcony do solidnej ruru i wbity głęboko w ziemię.Drugi,delikatniejszy,został całkowicie połamany.Sąsiadka nakryła wandali: 12-13 lat
Uciekli i pewnie już nie przyjdą,bo zostali zauważeni