Karmniki Emen
Moderator: Lamika
Re: Karmniki Emen
Dzisiaj po raz pierwszy zobaczyłam czyżyka zajadającego słonecznik
Konfliktów z innymi stołownikami nie było
U Liska końcówki jabłek wyjada wiewiórka
U mnie kwiczoły i szpaki sprzątają wszystko co spadnie 
U mnie koniec sezonu karmnikowego
Od dziś stołówka zamknięta
Ptaszki zjadły:
20 kg pszenicy
5 kg mieszanki zbożowej
30 kg słonecznika
10 kg prosa
40 sztuk kul tłuszczowych,po 0,5 kg każda
50 kg jabłek
Stołownicy zajęli się zalotami i budową gniazdek
Ptaszki zjadły:
20 kg pszenicy
5 kg mieszanki zbożowej
30 kg słonecznika
10 kg prosa
40 sztuk kul tłuszczowych,po 0,5 kg każda
50 kg jabłek
Stołownicy zajęli się zalotami i budową gniazdek
Meldowałam już dawno,że sezon karmnikowy został u mnie otworzony,ale dokumentacji nie było
Czas nadrobić zaległości
W tym roku są dwa karmniki - tuby: w jednym jest słonecznik a w drugim mieszanka dla dzikich ptaków.Oba zostały zaakceptowane przez sikorki i wróbelki

Karmnik z mieszanką - wbrew pozorom jest mniejszy i lżejszy.Ten ze słonecznikiem jest cięższy,bo ma metalową zawieszkę.Wrony starają się zdjąć karmniki,bo wiszące są dla nich niedostępne
Z małym się udało
Karmnik został zrzucony,mieszanka się częściowo wysypała a gołębie miały uciechę

Drewniany karmnik z zielonym daszkiem też jest nowy,mocniejszy.Stary został zdewastowany przez wrony
Mieszanka znika z niego błyskawicznie,zjadana głównie przez gołębie 
W tym roku są dwa karmniki - tuby: w jednym jest słonecznik a w drugim mieszanka dla dzikich ptaków.Oba zostały zaakceptowane przez sikorki i wróbelki

Karmnik z mieszanką - wbrew pozorom jest mniejszy i lżejszy.Ten ze słonecznikiem jest cięższy,bo ma metalową zawieszkę.Wrony starają się zdjąć karmniki,bo wiszące są dla nich niedostępne

Drewniany karmnik z zielonym daszkiem też jest nowy,mocniejszy.Stary został zdewastowany przez wrony