Czy takie ubarwienie jest normalne u samic kosa? Pierwszy raz w życiu widziałem taki zestaw.
Przyroda
Moderator: Lamika
Re: Przyroda
Troszkę osowiały kosik
Czy takie ubarwienie jest normalne u samic kosa? Pierwszy raz w życiu widziałem taki zestaw.
Ostatnio zmieniony poniedziałek, 7 października 2013, 22:26 przez 75ronin, łącznie zmieniany 2 razy.
Dzisiejsze okołokarmnikowe 
Wreszcie zamontowałem przy karmniku jakieś uczciwe patyki (co się biedne sikorki onarzekały mi nad głową, że nie mogą spokojnie wziąć sobie słonecznika, tylko muszą robić podchody
), co powinno dać bardziej naturalnie wyglądające zdjęcia (nie z środka/dachu karmnika
).
Wreszcie zamontowałem przy karmniku jakieś uczciwe patyki (co się biedne sikorki onarzekały mi nad głową, że nie mogą spokojnie wziąć sobie słonecznika, tylko muszą robić podchody
Ostatnio zmieniony poniedziałek, 7 października 2013, 22:27 przez 75ronin, łącznie zmieniany 2 razy.
Ronin,ten niby kos to chyba jakaś hybryda.Głowę ma śpiewaka.Wrzucę pytanie na FP.
Na FP oznaczono ptaka jako "czystą" samicę kosa.Chociaż ja też nigdy nie widziałem takiego ubarwienia.
78 pisze:Ronin,ten niby kos to chyba jakaś hybryda.Głowę ma śpiewaka.Wrzucę pytanie na FP.
78 pisze:Na FP oznaczono ptaka jako "czystą" samicę kosa.Chociaż ja też nigdy nie widziałem takiego ubarwienia.
Dziękuję za poszukiwania.
Wróbelki-morsy 
Ostatnio zmieniony poniedziałek, 7 października 2013, 22:27 przez 75ronin, łącznie zmieniany 2 razy.
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa