Tawerna na Olimpie

Moderator: Lamika

Postprzez Alicja » sobota, 7 listopada 2015, 17:35

A to ci wredny krogulec :!: Może by warto było rozłożyć nad karmnikiem duży parasol ogrodowy :?: Jakby krogulec nie widział maluchów, to by na nie nie czatował ;)
P o z d r a w i a m
Obrazek
Alicja

Re: Tawerna na Olimpie

Postprzez Apollo » poniedziałek, 9 listopada 2015, 09:22

Nie ma wróbli, ale za to wczoraj rano gawrony i kawki (rzadko widywane) urządziły air show:
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Gonitwa trwała chyba z pół godziny, a może nawet dłużej - nie wiem, bo wyjechałem. :)
Ostatnio edytowano środa, 27 stycznia 2016, 09:54 przez Apollo, łącznie edytowano 1 raz
Apollo
Administrator

Postprzez Lamika » poniedziałek, 9 listopada 2015, 09:30

Ten pierwszy gawron nie udławił się czasem :?: Bo że porobiły mu się zajady to pewne ;)
Birds of a feather flock together.
Lamika
Administrator

Postprzez lubonianka » poniedziałek, 9 listopada 2015, 16:33

Może i te tańce gawronów ładne, ale jakoś wolałam widok wróbelków oblepiających każdy wolny milimetr siatki ogrodzenia. Nie ma co marudzić i trzeba podziwiać każde ptaki, bo się pogniewają i żadne nie przylecą ;) Plus jest taki, że Twoja Tawerna, Apollo gości przeróżnych głodomorów :D małych, dużych, żółtych, czarnych... Bogactwo gatunkowe i szerokie menu ;) Obserwuj, pstrykaj- będę oglądać :D
lubonianka

Postprzez Alicja » poniedziałek, 9 listopada 2015, 18:37

Apollo :D przydałyby Ci się jeszcze do kompletu wrony siwe i może razem przegnałyby głównego winowajcę pustek w karmniku - krogulca ;)
P o z d r a w i a m
Obrazek
Alicja

Postprzez Apollo » niedziela, 15 listopada 2015, 14:26

Alu - wron jak na lekarstwo, a w zasadzie skutecznie omijają Tawernę. Za to tej jesieni pojawiło się trochę kawek i gawronów; to chyba import z północy, bo do tej pory te gatunki trzymały się z daleka.

Rankiem stwierdziłem jednak, że na szybie OBJAWIŁ MI SIĘ PTAK:
Obrazek

Zgaduję, że na wróbla czy sikorę za duży, czyżby więc krogulec gonił gołębia?

W ślad za tym cudem wczoraj w Tawernie wreszcie pojawił się jakiś pionier:
Obrazek

Dziś znów marazm; opuściły mnie nawet sierpówki, aczkolwiek krogulec szperał od rana w poczekalni, tuż za płotem.

I jeszcze bardzo ważna adnotacja. Wiem, że szyby na zdjęciu z objawieniem wyglądają na brudne. To kolejny cud, bo myłem je nie dalej niż 4 tygodnie temu. :) :) :)
Ostatnio edytowano środa, 27 stycznia 2016, 09:55 przez Apollo, łącznie edytowano 1 raz
Apollo
Administrator

Postprzez lubonianka » niedziela, 15 listopada 2015, 14:53

Ojojoj krogulec nie zatarł śladów zbrodni??? Dziwi mnie najbardziej kolor śladu na szybie :?: :shock: Apollo, naklej na szybę wronę, aczkolwiek, czy to odstraszy krogulca? Musisz opatentować jakiegoś "stracha na krogulca" ;) Podesłałabym Ci zdjęcie mojej pani od WFu z podstawówki, może by pomogło? :D
Wróbelek przysypia przy jedzeniu :) nie musi się spieszyć ani rozglądać za konkurencją.
lubonianka

Postprzez Lamika » niedziela, 15 listopada 2015, 15:03

Apollo, módl się, żeby sąsiedzi nie dojrzeli na Twojej szybie anioła, bo pielgrzymki ogródek Ci zadepczą :mrgreen:
Birds of a feather flock together.
Lamika
Administrator

Postprzez Alicja » poniedziałek, 16 listopada 2015, 17:22

Apollo :D objawienie zostało pięknie udokumentowane i teraz krogulec nie będzie mógł się niczego wyprzeć ;)
P o z d r a w i a m
Obrazek
Alicja

Postprzez Apollo » środa, 18 listopada 2015, 09:54

Tak pięknie w oczy patrzyliśmy sobie jeszcze 16 XI:
Obrazek
17 XI było już 7 bogatek. Niestety, jedna - spłoszona prawdopodobnie przez jakiegoś drapola - nie przeżyła zderzenia z szybą i upadku z wysokości :-/.
Ostatnio edytowano środa, 27 stycznia 2016, 09:55 przez Apollo, łącznie edytowano 1 raz
Apollo
Administrator

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze karmniki