Szkoda lilii wodnych, ale może rzeczywiście zamulają staw Młoda sójeczka urocza A kos wyjątkowe paskudztwo niesie w dziobie, ale nic mi do tego, co komu smakuje
Alicjo, mieszkasz blisko Parku? spacerujesz, oddychasz świeżym powietrzem, napatrzysz się na różnorakie ptaki, na piękne kwiaty i przy okazji my z Tobą sobie pospacerujemy. Dziękuję Alicjo za te zdjęcia Czuję, jakbym razem z Tobą spacerowała i podziwiała przyrodę parku
Ja dzisiaj byłam na spacerze w królestwie Alicji,czyli w Parku Skaryszewskim Oczywiście,żadnych ptaków poza kaczuszkami (z daleka ) nie widziałam Ale zrobiłam kilka zdjęć reportażowych Młode kaczki chyba liczyły na poczęstunek I jeszcze kaczuszki uwiecznione przez koleżankę.Te są chyba dorosłe
Czasami jedno zdjęcie prowokuje następne Oto,usiłując jak najwyraźniej zrobić zdjęcie kaczek moim niedoskonałym sprzętem,zobaczyłam,że na środku wciąż kwitną grążele Zresztą same liście grążeli też są piękne Całe jeziorko jest już w zasadzie czyste
Na zakończenie uroczy dziki zakątek Płacząca wierzba pochyla się nad wodą a na brzegu rosną wysokie trawy i kwiaty,których nie mogę wstawić w zagadkach,bo nie wiem jak się nazywają
Emen Przyjemny miałaś spacer wśród bujnej zieleni, a jeszcze kaczki i krokodyl A ptaki pokazują się tylko Alicji i jeszcze różne ciekawe pozy przyjmują