Bezy

Moderator: Lamika

Bezy

Postprzez Jola » czwartek, 7 maja 2015, 21:16

na 4 białka - szklanka cukru
Ubijamy białka na sztywną piane-ja dodaję ciut soli żeby było szybciej
dodajemy powoli cukier.Jak już masa jest jednolita wstawiamy do garnka z wrzątkiem cały czas miksując.Jak białka zrobią się ciepłe i cukier się rozpuści wykładamy łyżką na blache wyłożona papierem i do piecyka.Chwilke na cieplejszym biegu żeby kolorek beżowy złapały,a potem ledwo ciepłe żeby wyschły.Bardzo różnie to z czasem wychodzi,ale napewno nie krócej niż 3 godziny. Wysuszone wkładam do papierowej torby i stawiam na wyciągu. Jeśli sie uda mogą stać długo bo nie wilgotnieją.Mozna zrobić tort albo chrupać do kawki Smacznego :D
Obrazek
Obrazek
Avatar użytkownika
Jola
 
Posty: 15231
Dołączył(a): wtorek, 24 lipca 2012, 00:23

Powrót do Tu połasujesz

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość