Strona 1 z 1

Torcik śnieżny

PostNapisane: wtorek, 23 grudnia 2014, 00:25
przez Ellen
Obrazek

Składniki :
2 mrożone ciasta francuskie
0,5 l śmietany 30-36%
śmietanfix
słoik powideł ( ja użyłam z owoców leśnych)
2 łyżki cukru pudru do śmietany
cukier puder do posypania

Wykonanie :

Każdy z płatów ciasta złożyć na trzy i rozwałkować. Wykroić krążki odpowiednie do dna tortownicy ( średnica 28 cm). Jeden z krążków naciąć na 16 części.
Upiec krążki ciasta.łożyć
Na wystudzony blat rozsmarować powidła . Ubić śmietanę dodając pod koniec ubijania cukier puder i śmietanfix. Ubitą masę śmietanową wyłożyć na posmarowany powidłami blat. Przykryć naciętym drugim krążkiem . Posypać cukrem pudrem. :D