Jabłecznik z budyniem

Bardzo dobre ciasto, łatwe w wykonaniu, Mirtusz, specjalnie dla Ciebie 
Składniki: 3 jajka, 20 dag margaryny, 1 szklanka cukru, 3 szklanki + 2 łyżki mąki (około 50 dag) , 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 2 budynie śmietankowe z cukrem, 800 ml mleka, 4 łyżki bułki tartej, 5 jabłek.
Wykonanie:
Mąkę wymieszać z cukrem i proszkiem
dodać margarynę i żółtka
przesiekać
zagnieść
podzielić na dwie części
jedna część do lodówki, druga do zamrażarki ( 30 minut) 
Budynie ugotować (800 ml mleka
)
nie przypalić
przykryć (nie będzie kożucha)
ostudzić
Jabłka obrać, pokroić w kostkę ( talerz z czubkiem)
Blaszkę (22x33) wyłożyć papierem do pieczenia, posmarować margaryną.
Ciasto z lodówki wyłożyć na blachę ( kawałkami wyklejać, tak jak plasteliną
)
posypać bułką tartą
wyłożyć pokrojone jabłka
wyłożyć budyń( będzie gęsty, nakładać łyżką na całej powierzchni )
na górę zetrzeć ciasto z zamrażarki ( tarka z grubymi oczkami)
Do nagrzanego piekarnika, 180*, około 60 minut .
Zrozumieli
To do roboty 

Trochę nieostre


Składniki: 3 jajka, 20 dag margaryny, 1 szklanka cukru, 3 szklanki + 2 łyżki mąki (około 50 dag) , 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 2 budynie śmietankowe z cukrem, 800 ml mleka, 4 łyżki bułki tartej, 5 jabłek.
Wykonanie:
Mąkę wymieszać z cukrem i proszkiem






Budynie ugotować (800 ml mleka




Jabłka obrać, pokroić w kostkę ( talerz z czubkiem)
Blaszkę (22x33) wyłożyć papierem do pieczenia, posmarować margaryną.
Ciasto z lodówki wyłożyć na blachę ( kawałkami wyklejać, tak jak plasteliną





Do nagrzanego piekarnika, 180*, około 60 minut .
Zrozumieli




Trochę nieostre

