Sernik z brzoskwinią Danieli

Moderator: Lamika

Sernik z brzoskwinią Danieli

Postprzez Jola » poniedziałek, 16 czerwca 2014, 21:51

Jak zwykle u mnie coś na oko :mrgreen:
Kruszonka wg. przepisu
20 dkg wirków kokosowych
1/2 kostki masła roślinnego
10 dkg cukru pudru
Moja fantazja-ta co na fotce
1/2 kostki masła roslinnego
10 dkg cukru pudru
trochę maki
kakao ok 2 łyżek
Zagnieść , maki dodać tyle ażeby ciasto było miekkie i wkładamy do zamrażalnika
Spód-ciasto kruche
1 żółtko-białko zostaje do posmarowania ciasta
1 i 1/3 szklanki mąki
3/4 pudełka masła roslinnego
1 cukier wanilinowy
1 łyżeczka proszku do pieczenia
zagniatamy ciasto i rozkładamy w formie-ja wykładam na papierze do pieczenia.Problem tu jest duży bo ciasta jest malutko i jest bardzo klejące więc trzeba się nieźle namęczyć żeby było równo :mrgreen:
Smarujemy ciasto białkiem i układamy brzoskwinie z puszki
Przystępujemy do sernika
4 serki wanilinowe-ja kupuję w Biedronce ser w wiaderku 1 kg
4 jajka-białka do ubicia
1 szklanka cukru pudru
1 cukier wanilinowy
1 budyń śmietankowy
Ubijamy żółtka z cukrem dodajemy po łyzce sera, cukier wanilinowy i budyń.Po dokładnym wymieszaniu dodajemy ubite białka i delikatnie łyżka mieszamy-do ubijania na koniec dodaję ciut cukru aby piana była trwalsza :P
Ja dodatkowo zawsze próbuje czy nie jest za mało słodkie :P
Wylewamy na ciasto z brzoskwiniami. Zamrożona kruszonkę albo ścieramy albo kruszymy na wierzch ciasta.
Pieczemy w temp 180 stopni ok. 60 minut.Dobrze jak stygnie pomalutku w piekarniku bo nie pęka :D
A zapomniałabym troszeczke serca należy dołożyć do pracy a wyjdzie napewno "nieprzyzwoicie doskonałe" ;) :lol:
Obrazek
Obrazek
Troszkę pracy ale wierzcie mi że warto,Smacznego :D
Obrazek
Avatar użytkownika
Jola
 
Posty: 15231
Dołączył(a): wtorek, 24 lipca 2012, 01:23

Powrót do Tu połasujesz

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość